ΤΟΠΙΚΑ

Μειωμένη 25% η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης στη Μαγνησία

μειωμένη-25-η-τιμή-του-πετρελαίου-θέρμαν-839761

Αρχισε από χθες η διάθεση, με την τιμή στη Μαγνησία στα 0,86 με 0,88 λεπτά του ευρώ μεσοσταθμικά

Την έλευση της χειμερινής περιόδου σηματοδοτεί ουσιαστικά η χθεσινή έναρξη της διάθεσης πετρελαίου θέρμανσης από τα πρατήρια υγρών καυσίμων, με την τιμή εκκίνησης στα 0,86 με 0,88 λεπτά του ευρώ μεσοσταθμικά για τη Μαγνησία. Μειωμένη κατά 25% η φετινή τιμή εκκίνησης, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή, που άγγιξε το 1,10 ευρώ.

Η περίοδος της πανδημίας σε συνδυασμό με τη ζήτηση που υπάρχει διαμορφώνουν τις τιμές στο «χρηματιστήριο» του πετρελαίου, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι τον Μάιο διατέθηκε στην χαμηλή τιμή ρεκόρ των 0,82 λεπτών του ευρώ, με αποτέλεσμα πολλοί Βολιώτες να επωφελούνται, γεμίζοντας τις δεξαμενές, έχοντας προετοιμαστεί νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά, για τα πρώτα κρύα.

Χαμηλή ήταν, κατά συνέπεια, η ζήτηση της πρώτης μέρας, με την πρόεδρο της Ενωσης Βενζινοπωλών Μαγνησίας Βάσω Κοντοχρήστου να αναφέρει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι «περιμένουμε να ανοίξει τον Δεκέμβριο η δουλειά».

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, η πρόεδρος υπογραμμίζει ότι «είναι μειωμένη φέτος η τιμή. Προκαταβολικά θα δοθούν τα 84 εκατομμύρια ευρώ για το επίδομα θέρμανσης και θεωρούμε ότι η καλή τιμή και το επίδομα, είναι κίνητρα για να αγοράσουν αυτοί που ενδιαφέρονται».

Το επίδομα θέρμανσης στους δικαιούχους της Μαγνησίας ανέρχεται στα 180 ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί στη β ζώνη και προσαυξάνεται 10% για κάθε προστατευόμενο μέλος. «Μπαίνοντας στην πλατφόρμα ο κάθε ενδιαφερόμενος θα δει τι ποσότητα δικαιούται ανάλογα με την οικογενειακή του κατάσταση και την ζώνη στην οποία ανήκει», υπογραμμίζει η πρόεδρος

Συμβουλές για καταναλωτές

Με αφορμή την έναρξη της διάθεσης πετρελαίου θέρμανσης, η Βάσω Κοντοχρήστου συνιστά την προσοχή των καταναλωτών, παραθέτοντας τέσσερα βασικά σημεία.

«Το πρώτο που θέλουμε να επισημάνουμε ότι δεν πρέπει να αποτελεί κίνητρο για τον καταναλωτή μόνο η τιμή, αλλά να επιλέξει έναν πρατηριούχο που είναι της εμπιστοσύνης του.

Το δεύτερο που πρέπει να προσέχουν είναι το χρώμα που έχει το πετρέλαιο. Τρίτον να μετρούν τις δεξαμενές πριν και μετά την παράδοση και τέταρτο να λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα παραστατικά, αποδείξεις και τιμολόγια, κατά την αγορά πετρελαίου».

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου