ΤΟΠΙΚΑ

Λιγοστεύουν τα αποθέματα τροφίμων στην «Κιβωτό του Κόσμου»

λιγοστεύουν-τα-αποθέματα-τροφίμων-στ-840094

Εκκληση για βοήθεια από την «Κιβωτό του Κόσμου» για να καλυφθούν πάγιες καθημερινές ανάγκες

Αναγκαία η στήριξη της τοπικής κοινωνίας στην «Κιβωτό του Κόσμου», με τα αποθέματα να εξαντλούνται και τις καθημερινές ανάγκες σίτισης των παιδιών να είναι αυξημένες.

Αγώνας δρόμου για την κάλυψη των καθημερινών αναγκών, λόγω της μείωσης προσφορών σε είδη διατροφής και χρηματικά ποσά στην περίοδο της πανδημίας, με τους υπεύθυνους των δύο δομών που λειτουργούν στο Διμήνι και τον Ανω Βόλο, να απευθύνουν έκκληση για στήριξη, στην τοπική κοινωνία.

Στις δύο δομές φιλοξενούνται 28 συνολικά παιδιά, χωρισμένα δύο ομάδες, ανάλογα με την ηλικία τους, με την υπεύθυνη της τοπικής δομής της «Κιβωτού του κόσμου», Εύα Καραβοσιάνη να επισημαίνει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι «τα προηγούμενα χρόνια, πριν την πανδημία, μας επισκέπτονταν σχολεία, γίνονταν εκδηλώσεις και ήταν μεγάλη η βοήθεια που λαμβάναμε. Πριν την πανδημία είχαμε την δυνατότητα να συγκεντρώσουμε τρόφιμα και να εφοδιαστούμε και για τον υπόλοιπο χρόνο. Φέτος ούτε τις μέρες των Χριστουγέννων είχαμε αυτή τη δυνατότητα, αλλά ούτε και το Πάσχα, ειδικά μέσα στην καραντίνα, οπότε τα αποθέματα αρχίζουν και λιγοστεύουν επικίνδυνα».

Σε μια περίοδο εξαιρετικά δύσκολη για όλους, με τις διατροφικές ανάγκες των παιδιών να είναι αυξημένες, η κ. Καραβοσιάνη απευθύνει έκκληση σε όλους: «Οπως μας στηρίζουν τόσα χρόνια, έτσι να μας στηρίξουν και αυτή την περίοδο. Γνωρίζω ότι είναι πάρα πολύ δύσκολη περίοδος για όλο τον κόσμο, λόγω του κορονοϊού, αλλά να μας έχουν και εμάς στο μυαλό τους, προσφέροντας ό,τι μπορεί ο καθένας».

Συγκεντρώνει τρόφιμα ο Σύλλογος «Ιάσων»

Ανταποκρινόμενος στην έκκληση για στήριξη, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ανω Βόλου «Ιάσων» συγκεντρώνει τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης αύριο Παρασκευή 16 Οκτωβρίου στις 7 μ.μ, στην πλατεία στην τούμπα Ανω Βόλου κοντά στο γήπεδο δίπλα από την κάτω είσοδο της «Κιβωτού του κόσμου».

Οι βασικές ανάγκες σε είδη διατροφής περιλαμβάνουν: Κρέατα (μοσχάρι, κιμάς, κοτόπουλο), ψαρικά (γαρίδες, σουπιές, καλαμαράκια), υλικά για τοστ, όσπρια, κατεψυγμένα σφολιατοειδή, κονσέρβες τόνου, ταχίνι, μπάρες δημητριακών, χυμούς, φρέσκο γάλα μακράς διαρκείας, ηλιέλαιο, αλλαντικά, ψαροκροκέτες, φρούτα και λαχανικά. Επίσης: Χαρτικά, αλουμινόχαρτο, λαδόκολλες, αποσμητικά, ξυραφάκια, αφρό ξυρίσματος.

Υπενθυμίζεται, ότι σε προηγούμενη ανακοίνωση της «Κιβωτού», αναφέρονταν ότι «για να είναι το νέο ξεκίνημα στις ζωές των παιδιών το καλύτερο δυνατόν, έχουμε ανάγκη τη βοήθειά σας. Εθελοντική εργασία, καθώς και προσφορά προϊόντων και τροφίμων, είναι καίρια για την ομαλή λειτουργία του Σπιτιού. Η αγάπη και η στήριξή σας μας είναι απαραίτητη».

ΓΛ. ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου