ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Γόρδιος δεσμός η μικροσυγκοινωνία Σκιάθου

γόρδιος-δεσμός-η-μικροσυγκοινωνία-σκ-840595

Κοινή παρέμβαση των παρατάξεων μείζονος και ελάσσονος αντιπολίτευσης για την εξεύρεση λύσης

Σε γόρδιο δεσμό και άλυτο γρίφο εξελίσσεται το ζήτημα της μικροσυγκοινωνίας Σκιάθου – Κουκουναριών, που παραμένει στον αέρα από το τέλος Μαΐου, μετά την απόφαση της δημοτικής αρχής να μην ανανεώσει τις συμβάσεις παραχώρησης σε ιδιώτες, επικαλούμενη λόγους νομιμότητας.

Την ίδια στιγμή, οι παρατάξεις μείζονος και ελάσσονος αντιπολίτευσης, έχουν συγκροτήσει κοινό μέτωπο, ζητώντας εγγράφως από την κυβέρνηση «νομοθετική ρύθμιση, που θα δίνει τη δυνατότητα σε νησιωτικούς δήμους με πληθυσμό κάτω των 10.000 κατοίκων, να εκτελούν μικροσυγκοινωνία χαρακτηριζόμενων νέων άγονων γραμμών, είτε οι ίδιοι, εφόσον διαθέτουν δικά τους λεωφορεία, με ίδιο όμως δικαίωμα, και χωρίς παραχώρηση της μικροσυγκοινωνίας από την Περιφέρεια, είτε με παραχώρηση της μικροσυγκοινωνίας από τους δήμους, και όχι από την Περιφέρεια όπως ισχύει σήμερα, υπέρ φυσικών προσώπων».

Τρεις εναλλακτικές δίνουν επί της ουσίας οι παρατάξεις «Σκιάθος ενωμένη» και «Νέοι ορίζοντες» με κοινό υπόμνημα που κατέθεσαν στο δημοτικό συμβούλιο, στηλιτεύοντας «την άρνηση της δημοτικής αρχής να δώσει λύση στο θέμα».

Στο μεταξύ, φορείς και επαγγελματίες του νησιού ενημερώθηκαν για το συγκεκριμένο θέμα, τόσο από την δημοτική αρχή, που εμμένει στην ανάληψη της διαχείρισης, όσο και από τις παρατάξεις της μειοψηφίας που έχουν συγκροτήσει κοινό μέτωπο, επισημαίνοντας ότι εάν περιέλθει η μικροσυγκοινωνία της Σκιάθου στην ιδιοκτησία του δήμου Σκιάθου, θα επιφέρει «τεράστια οικονομική ζημιά για το Δήμο και τους φορολογούμενους».

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ επικοινώνησε με τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Νίκο Πλωμαρίτη, ο οποίος σημείωσε με έμφαση, ότι «πρέπει να δοθεί λύση στη συγκεκριμένο θέμα». Όπως ανέφερε παράλληλα, στη διάρκεια της θερινής περιόδου η γραμμή Σκιάθου – Κουκουναριών εξυπηρετήθηκε από δύο μόνο ιδιωτικά λεωφορεία, με τα τρία λεωφορεία που παραχωρούσε ο δήμος με σύμβαση σε ιδιώτες, να παραμένουν εκτός γραμμής, καθώς δεν έχει διευθετηθεί ακόμη το θέμα.

Ανακοίνωση της ΔΗΜΤΟ Σκιάθου

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε για το ίδιο θέμα η Δημοτική Τοπική Οργάνωση Νέας Δημοκρατίας Σκιάθου, υιοθετώντας το υπόμνημα των παρατάξεων, χαρακτηρίζει «επιτακτική ανάγκη την άμεση στήριξη των ενεργειών και πρωτοβουλιών για την κατάθεση τροπολογίας σχετικά με τη μικροσυγκοινωνία Σκιάθου – Κουκουναριών και καλεί τους βουλευτές ΝΔ της Μαγνησίας να παρέμβουν κοινοβουλευτικά για την επίλυση του προβλήματος».

ΓΛ. ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου