ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Αγωνιούν οι επαγγελματίες της Σκοπέλου και ζητούν στήριξη

αγωνιούν-οι-επαγγελματίες-της-σκοπέλ-848106

Καταθέτουν προτάσεις για την επιβίωση των επιχειρήσεών τους

Κορυφώνεται η αγωνία των επαγγελματιών της Σκοπέλου ενόψει χειμώνα. Κοινό αίτημα για μέτρα στήριξης και επιβίωσης των επιχειρήσεων κατατέθηκε εγγράφως χθες στη δημοτική αρχή Σκοπέλου. Με την ανησυχία για τις επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από την πανδημία και όσες δεν άνοιξαν καθόλου να σκιάζει την καθημερινότητά τους, οι αντίστοιχοι τοπικοί σύλλογοι ανέλαβαν δράση, ζητώντας να συζητηθεί στην προσεχή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου το κοινό υπόμνημα.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Το υπόμνημα συνυπογράφεται από την Ενωση Ξενοδόχων Σκοπέλου, τον Σύλλογο Επαγγελματιών Γλώσσας – Λουτρακίου και Νέου Κλήματος και τον Σύλλογο Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Σκοπέλου.

Εκφράζοντας την αγωνία και τον προβληματισμό τους, οι συνυπογράφοντες υπογραμμίζουν ότι: «Oι στιγμές που ζήσαμε, ζούμε και που θα ζήσουμε ακόμη για άγνωστο χρονικό διάστημα είναι πρωτοφανείς εξαιτίας της κρίσης δημόσιας υγείας (Covid-19) που περνά ο τόπος μας και των οικονομικών επιπτώσεων που αυτή έχει στο σύνολο των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στο νησί μας. Οι περιστάσεις αυτές, λοιπόν, μας υποχρεώνουν σύσσωμοι οι τρεις Σύλλογοι της Σκοπέλου να προσπαθήσουμε να βρούμε λύσεις και μέτρα στήριξης για την επιβίωση των επιχειρήσεων ώστε να συνεχίσουν να λειτουργούν και τα επόμενα χρόνια».

Με το σκεπτικό αυτό, κατατίθενται προτάσεις που μπορούν να συζητηθούν και να εξειδικευθούν περισσότερο, να αποφασιστούν και να ληφθούν άμεσα από το δημοτικού συμβούλιο Σκοπέλου.

Συγκεκριμένα προτείνουν, μεταξύ άλλων, την «απαλλαγή τελών φωτισμού και καθαριότητας για το χρονικό διάστημα από 20 Μαρτίου έως το τέλος του έτους για τις επιχειρήσεις που λειτούργησαν τη φετινή σεζόν καθώς και εξέταση μείωσης των τελών για το 2021». Παράλληλα ζητούν «απαλλαγή των ίδιων τελών για ένα έτος από 20 Μαρτίου 2020 έως 20 Μαρτίου 2021 για τις επιχειρήσεις που παρέμειναν κλειστές».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου