ΤΟΠΙΚΑ

Βολιώτες σε ένδεια ζητούν βοήθεια για λογαριασμούς ρεύματος και θέρμανση

βολιώτες-σε-ένδεια-ζητούν-βοήθεια-για-848519

Δεκάδες άπορες οικογένειες απευθύνονται στον «Εσταυρωμένο» για να εξασφαλίσουν τα αναγκαία

Πολλαπλασιάζονται καθημερινά τα αιτήματα που δέχεται ο Σύλλογος Συμπαραστάσεως Κρατουμένων Βόλου «Εσταυρωμένος», με δεκάδες άπορες οικογένειες να ζητούν βοήθεια προκειμένου να καλύψουν τον λογαριασμό του ρεύματος, τα αναγκαία για τα παιδιά τους, με τα πρώτα αιτήματα για θέρμανση να καταγράφονται. Με τον χειμώνα να χαρακτηρίζεται δύσκολος για πολλές οικογένειες που ζουν με τον εφιάλτη της ανεργίας, ο «Εσταυρωμένος» δεν σταματά να δέχεται διαρκώς νέα αιτήματα.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Στην κορυφή της λίστας τα αιτήματα για την κάλυψη λογαριασμών της ΔΕΗ σε φτωχικά νοικοκυριά που αδυνατούν να εξασφαλίσουν τον επιούσιο, ζητώντας τη βοήθεια του Συλλόγου για τις στοιχειώδεις ανάγκες τους.

«Γενικότερα ζητούν τη βοήθειά μας και στα αιτήματα προέχουν οι λογαριασμοί του ρεύματος. Από την πλευρά μας προσπαθούμε να βοηθήσουμε και σε αυτό το σκέλος ώστε να υπάρχει ρεύμα στο σπίτι και παράλληλα, σύμφωνα με τις δυνατότητές μας, προσπαθούμε να συνδράμουμε κάθε περίπτωση» αναφέρει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο αντιπρόεδρος του «Εσταυρωμένου» Λάμπρος Γιωτόπουλος.

Παράλληλα επισημαίνει ότι «στο τέλος του μήνα θα ξεκινήσουμε την διανομή ξύλων, για όσους θερμαίνονται με ξύλα και αν μπορέσουμε, θα βοηθήσουμε και σε πετρέλαιο, γιατί όσοι αδυνατούν να καλύψουν τον λογαριασμό του ρεύματος, αντιμετωπίζουν και άλλα προβλήματα».

Στη διάρκεια της περασμένης χρονιάς διατέθηκαν περίπου 26 κυβικά ξύλων για να ζεσταθούν το χειμώνα 13 οικογένειες, καθώς επίσης και ποσότητες πετρελαίου για άπορους που ζουν σε καθεστώς ένδειας, προσπαθώντας να ζεσταθούν με μια σόμπα.

Τα μέλη του Συλλόγου βιώνουν καθημερινά το σκοτεινό πρόσωπο της φτώχειας, με τον αντιπρόεδρο να επισημαίνει ότι «ως Σύλλογος ασχολούμαστε με κρατούμενους, φυλακισμένους και τις οικογένειές τους, υπάρχουν όμως και πάρα πολλές μονογονεϊκές οικογένειες που ζουν με ελάχιστα χρήματα κάθε μήνα και έχουν μεγάλη ανάγκη για βοήθεια».

Με τα πρώτα αιτήματα του χειμώνα να καταφθάνουν, το έμψυχο δυναμικό του «Εσταυρωμένου» βρίσκεται σε ετοιμότητα με ακούραστο μπροστάρη τον π. Θεόδωρο Μπατάκα και ένθερμους συμπαραστάτες τους συνεργάτες του. «Αν ο χειμώνας είναι πιο δύσκολος, εμείς πάντα είμαστε έτοιμοι. Ο κόσμος μας συντρέχει, δεν έχει σταματήσει να μας βοηθάει κι εμείς από την πλευρά μας βοηθούμε οικογένειες και συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη», επισημαίνει ο κ. Γιωτόπουλος.

Το γραφείο του «Εσταυρωμένου» στο Πνευματικό Κέντρο της Μητρόπολης είναι ανοιχτό από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή 10 το πρωί με 12 το μεσημέρι και η «Διακονία», απέναντι από το ΙΚΑ, επίσης Δευτέρα έως Παρασκευή, 8.30 το πρωί με 1 το μεσημέρι, με τον αντιπρόεδρο να υπογραμμίζει ότι υπάρχει μεγάλη ανάγκη σε ανδρικά ενδύματα και κλινοσκεπάσματα, για να δοθούν σε κρατούμενους και απόρους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου