ΤΟΠΙΚΑ

Σε διαρκή ετοιμότητα για αίμα

σε-διαρκή-ετοιμότητα-για-αίμα-848759

Εκκληση του προέδρου του Συλλόγου εθελοντών αιμοδοτών Μαγνησίας για ενίσχυση της προσπάθειας

Σε διαρκή ετοιμότητα τα μέλη του Συλλόγου εθελοντών αιμοδοτών Μαγνησίας «Αλληλεγγύη» για την κάλυψη πάγιων και έκτακτων αναγκών σε αίμα, με τον πρόεδρο Ιγνάτιο Γελαγώτη να απευθύνει κάλεσμα στην τοπική κοινωνία για ενίσχυση της προσπάθειας.

Με την χθεσινή αιμοδοσία στην περιοχή του Βελεστίνου έκλεισε ένας κύκλος και ένας καινούργιος ανοίγει τον επόμενο μήνα, με τις εξορμήσεις της κινητής μονάδας του Νοσοκομείου Βόλου να συνεχίζονται, προκειμένου να εξασφαλιστούν ικανά αποθέματα.

Αναφερόμενος στις δυσκολίες και τα προβλήματα που συνεπάγεται η περίοδος της πανδημίας, ο κ. Γελαγώτης ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι «ο κόσμος είναι διστακτικός, παρόλο που δεν έχουμε κρούσματα στο Βόλο και είμαστε σε καλύτερη κατάσταση σε σύγκριση με άλλες περιοχές. Ερχονται να προσφέρουν αίμα μόνο όταν χρειαστεί και χτυπήσει καμπανάκι για κάποιο επείγον περιστατικό ή για κάποιο παιδάκι ή μια έκτακτη ανάγκη που τους χτυπά την πόρτα».

Είναι εμφανές ότι η πανδημία και ο κίνδυνος της αύξησης των κρουσμάτων επηρεάζει τον κόσμο, ενώ όπως υπογράμμισε ο πρόεδρος «χρειαζόμαστε διαρκώς αίμα, γιατί κανείς δεν γνωρίζει τι θα συμβεί αύριο. Δεν γνωρίζουμε ποια έκτακτη κατάσταση θα παρουσιαστεί και αναγκαστικά είμαστε πάντα σε επιφυλακή για να μπορέσουμε να καλύπτουμε οποιαδήποτε ανάγκη. Πάντως, υπάρχουν δυσκολίες και γι’ αυτό το λόγο, τον άλλο μήνα θα πάμε στα νησιά».

Αγώνας δρόμου για τον Σύλλογο η περίοδος της πανδημίας, με την λαμπαδηδρομία της εθελοντικής αιμοδοσίας να αναβάλλεται για την επόμενη χρονιά και τον πρόεδρο να απευθύνει έκκληση στην τοπική κοινωνία «να έρθει κοντά μας, για να μας βοηθήσει στις προσπάθειές μας».

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου