ΤΟΠΙΚΑ

Μείωση 70% στους επιβάτες των ταξί στον Βόλο

μείωση-70-στους-επιβάτες-των-ταξί-στον-β-848767

Συνεχίζεται η κάθετη πτώση στην κίνηση μετά το άνοιγμα των σχολείων, με κοινό αίτημα τη μεγαλύτερη στήριξη της πολιτείας

Οξύνονται τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ιδιοκτήτες ταξί, με την επιβατική κίνηση να ακολουθεί αντίστροφη πορεία και τη μείωση να αγγίζει το 70% στη Μαγνησία μετά την έναρξη λειτουργίας των σχολείων. Κοινό το αίτημα του κλάδου για μεγαλύτερη στήριξη της πολιτείας με δέσμη μέτρων που θα δώσουν ανάσα σε επαγγελματίες και εργαζόμενους, σε μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο για όλους.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Πολλαπλασιάζονται, όπως είναι προφανές, τα προβλήματα του κλάδου, με τον πρόεδρο του Συνεταιρισμού «Volos taxi» Ευδόκιμο Πασχαλίδη να επισημαίνει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι «στη διάρκεια του καλοκαιριού είχαμε μείωση 60% αλλά διαπιστώνουμε ότι από την προηγούμενη εβδομάδα η κατάσταση επιδεινώθηκε με επιπλέον μείωση 10%».

Κοινό και επείγον το αίτημα της στήριξης με επιπλέον μέτρα από την πολιτεία, με τον πρόεδρο του Συνεταιρισμού να υπενθυμίζει ότι «μέσω της Ομοσπονδίας έχουμε καταθέσει υπόμνημα για επιπλέον στήριξη και άρση των περιοριστικών μέτρων στην εστίαση γιατί έχουν αρνητικές επιπτώσεις και στον δικό μας κλάδο. Ουσιαστικά μετά τις 12 τα μεσάνυχτα νεκρώνουν τα πάντα. Θεωρούμε ότι από την στιγμή που ο Βόλος έχει μηδενικά κρούσματα, πρέπει να επανεξεταστεί το θέμα από την πολιτεία».

Σε οικονομικό, αντίστοιχα, επίπεδο, εκφράζονται έντονοι προβληματισμοί για τον χειμώνα που έρχεται, με τον κ. Πασχαλίδη να κρούει καμπανάκι, λέγοντας χαρακτηριστικά «εκτός από τα 800 ευρώ δεν δόθηκε άλλη οικονομική βοήθεια από την πολιτεία. Εισήλθαμε στη δεύτερη φάση της επιστρεπτέας προκαταβολής, αλλά χρειαζόμαστε πιο δυναμικά μέτρα στήριξης».

Παραμένουν, στο μεταξύ, οι περιορισμοί των ατόμων που επιβιβάζονται, μέχρι τρεις ενήλικες συν ένας ανήλικος, με την χρήση της μάσκας να αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση για οδηγούς και επιβάτες.

Εκφράζοντας την έντονη ανησυχία του ο κ. Πασχαλίδης, τονίζει ότι «ο χειμώνας θα είναι δύσκολος για όλους», ενώ παρατηρεί ότι στη διάρκεια της πανδημίας οι επιβάτες είναι διστακτικοί και αποφεύγουν τις μετακινήσεις με μέσα μαζικής μεταφοράς και κυρίως τα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας.

Με το κλίμα ανασφάλειας να έχει αποτυπωθεί σε όλες τις εκφάνσεις της καθημερινότητας, ο κ. Πασχαλίδης υπογραμμίζει ότι δεν παρατηρείται φέτος η κίνηση παλαιότερων ετών ακόμη και σε επίπεδο φοιτητών. «Παλαιότερα έπαιρναν ταξί πολλοί γονείς και φοιτητές, αναζητώντας την κατάλληλη στέγη. Φέτος δεν υπάρχει αυτό, δεν υπάρχει κινητικότητα από φοιτητές», υπογραμμίζει, για να προσθέσει ότι η πανδημία έχει επιφέρει δυνατό πλήγμα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου