ΤΟΠΙΚΑ

Η Βολιώτισσα που ξεχώρισε στο Voice μιλά στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ

η-βολιώτισσα-που-ξεχώρισε-στο-voice-μιλά-στ-849201

Η Βιργινία Δρογγούλα πήρε το εισιτήριο συμμετοχής στην επόμενη φάση

Ταλέντο που ξεχώρισε στη σκηνή του Voice η Βιργινία Δρογγούλα, απόφοιτη του Μουσικού Σχολείου Βόλου, πέρασε στην επόμενη φάση, εντυπωσιάζοντας τον Πάνο Μουζουράκη και την Ελεονόρα Ζουγανέλη. Η 19χρονη Βολιώτισσα, κόρη της Λιάνας και του Κώστα Δρογγούλα, γνωστού φαρμακοποιού και λάτρη της τέχνης και της μουσικής, εντάχθηκε στην ομάδα της Ελεονόρας Ζουγανέλη.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Με εισιτήριο το ταλέντο, την εξαιρετική φωνή και την ευαισθησία της, η νεαρή Βιργινία ερμήνευσε το τραγούδι της Ελένης Δήμου «Προσωπικά», εντυπωσιάζοντας τους πάντες, την οικογένειά της, αλλά και τους Βολιώτες που δεν σταματούν να τη συγχαίρουν τηλεφωνικά, κατακλύζοντας παράλληλα με δεκάδες μηνύματα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Από μικρή ηλικία έδειξε την κλίση της στη μουσική, καθώς κληρονόμησε το ταλέντο του πατέρα της, ο οποίος είναι εξαιρετικός πιανίστας και δημιουργός. Το τραγούδι «Προσεύχομαι» που συνέθεσε στη διάρκεια της καραντίνας και ανέβασε στο You tube με ερμηνεύτρια την κόρη του, τράβηξε το ενδιαφέρον της παραγωγής κι έτσι προέκυψε η πρόταση συμμετοχής στο «Voice».

«Εχουμε μεγαλώσει με το πιάνο και τη μουσική με την αδελφή μου Ηρα και συνεχίζουμε στην ίδια κατεύθυνση» ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ. Με σπουδές πιάνου στο Δημοτικό Ωδείο του Βόλου, από όπου έλαβε επίσης το πτυχίο αρμονίας, εισήχθη φέτος στο Πανεπιστήμιο Μουσικών Σπουδών στη Θεσσαλονίκη, καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση στη σχολή της με 16.700 μόρια, έχοντας το βλέμμα στραμμένο στην κλασική μουσική.

Ακατάλυτοι οι δεσμοί που την ενώνουν με το τραγούδι, έχει εμφανιστεί σε μουσικές σκηνές του Βόλου και σε συναυλίες του Μουσικού Σχολείου Βόλου, ενώ θυμάται με συγκίνηση τη στιγμή που μοιράστηκε το μικρόφωνο με τη Χαρούλα Αλεξίου, τραγουδώντας «Εχει πανσέληνο απόψε κι είναι ωραία» σε βραδιά αφιερωμένη στη μεγάλη ερμηνεύτρια.

Όνειρό της «να τραγουδάω, να το μοιράζομαι αυτό με τον κόσμο, να τον γεμίζω αισθήματα και να υπάρχει ανταπόκριση. Να βλέπω ότι χαίρονται, ότι μπορούν να εκφραστούν μέσα από τους δικούς μου τρόπους έκφρασης. Με ενδιαφέρει αυτή η αλληλοεπικοινωνία γενικά. Παράλληλα με το τραγούδι θα ήθελα να διδάσκω την κλασική μουσική, να διδάσκω τα θεωρητικά της μουσικής. Είναι κάτι που με ενδιαφέρει αλλά παράλληλα πάντα με το τραγούδι», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

Το δυνατό καρδιοχτύπι που ένιωσε τη στιγμή που ανέβηκε στη σκηνή του Voice, μετατράπηκε σε μαγικό συναίσθημα που τη συνεπήρε κι όπως υπογράμμισε «μέχρι να φτάσει η στιγμή που τελείωσε το τραγούδι μου, δεν είχα καταλάβει ότι με παρακολουθούσαν οι κάμερες, ότι διαγωνιζόμουν».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου