ΤΟΠΙΚΑ

Εβδομος μήνας απραξίας στα ταξιδιωτικά γραφεία της Μαγνησίας

εβδομος-μήνας-απραξίας-στα-ταξιδιωτι-849847

Σε απόγνωση οι ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων, μιλούν στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ για απουσία έργου

Σε εξαιρετικά δυσχερή θέση βρίσκονται οι ιδιοκτήτες τουριστικών γραφείων της Μαγνησίας, καθώς διανύουν τον έβδομο μήνα απραξίας, με τον κορονοϊό να έχει σχεδόν εκμηδενίσει το ενδιαφέρον για ταξίδια και εκδρομές. Ανοιχτά, αλλά χωρίς αντικείμενο έργου τα ταξιδιωτικά γραφεία, με τους επαγγελματίες του κλάδου να βρίσκονται σε απόγνωση, αδυνατώντας να καλύψουν τις πάγιες υποχρεώσεις τους.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Δραματική η κατάσταση που αντιμετωπίζουν από τις 12 Μαρτίου μέχρι και σήμερα οι ιδιοκτήτες ταξιδιωτικών γραφείων και τουριστικών λεωφορείων, με τον γραμματέα του τοπικού συλλόγου Θανάση Σιμώτα να υπογραμμίζει ότι είναι πολύ δύσκολες οι συνθήκες που αντιμετωπίζει ο κλάδος.

«Στις αρχές Αυγούστου ψηφίστηκε το φορολογικό νομοσχέδιο, στο οποίο έχουν εντάξει και τον κλάδο μας, για να λάβουμε ένα είδος αποζημίωσης. Αυτό ψηφίστηκε στις αρχές Αυγούστου, έχει δημοσιευθεί η απόφαση στην εφημερίδα της κυβέρνησης, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουμε καμία ενημέρωση, παρότι έχει περάσει ενάμιση μήνας» ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο κ. Σιμώτας.

Παράλληλα υπογράμμισε ότι μέχρι στιγμής τα μέλη του σωματείου έχουν λάβει 800 ευρώ για τον Μάρτιο – Απρίλιο και 534 ευρώ για τον Μάιο, ως πληττόμενες επιχειρήσεις. Στο μεταξύ, οι επαγγελματίες του κλάδου βρίσκονται σε αναμονή της εφαρμογής των αποφάσεων που έχουν ληφθεί από την κυβέρνηση για την φορολογική τους ελάφρυνση.

Περιγράφοντας την κατάσταση που βιώνει ο κλάδος, ο κ. Σιμώτας ανέφερε ότι πριν την πανδημία υπήρχαν έντονο ενδιαφέρον και κινητικότητα, αλλά «φέτος δεν κινήθηκε τίποτα. Δεν πραγματοποιήθηκαν εκδρομές. Υπάρχει φόβος στον κόσμο, με ελάχιστες εξαιρέσεις κάποιες κοντινές εκδρομές που πραγματοποιήθηκαν».

Λαμβάνοντας υπόψη τις δύσκολες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί, είναι προφανές ότι ο χειμώνας προβληματίζει τους πάντες και όλοι διερωτώνται πως θα κατορθώσουν να επιβιώσουν οικονομικά.

«Ο χειμώνας θα είναι πολύ δύσκολος για όλους. Κάποια αυτοκίνητα ξεκίνησαν να δουλεύουν με σχολικά δρομολόγια, αλλά δεν υπάρχει τίποτα στον ορίζοντα για το σύνολο του κλάδου. Τον χειμώνα ο κόσμος είναι συγκρατημένος και από οικονομικής άποψης. Πολύ δε περισσότερο τώρα, με τον κορονοϊό δεν βλέπουμε φως» υπογράμμισε, εκφράζοντας τον έντονο προβληματισμό του.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου