ΤΟΠΙΚΑ

Ερχεται το πρώτο κρουαζιερόπλοιο για φέτος στον Βόλο

ερχεται-το-πρώτο-κρουαζιερόπλοιο-για-850293

Την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου δένει στο λιμάνι του Βόλου το πολυτελές «World Εxplorer»

Το πρώτο κρουαζιερόπλοιο για το 2020 αναμένεται να καταπλεύσει την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου στις 7 το πρωί στο λιμάνι του Βόλου, ανοίγοντας τον κύκλο που παρέμεινε για πολλούς μήνες κλειστός λόγω της πανδημίας. Το πολυτελές mega yacht «World Εxplorer» μήκους 160 μέτρων είναι το πρώτο, που θα δέσει στο λιμάνι του Βόλου για το 2020, ενώ προγραμματίζεται και δεύτερη προσέγγιση στις 7 Οκτωβρίου.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Ευοίωνο μήνυμα η πρώτη φετινή προσέγγιση σε μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο, που προκάλεσε «φουρτούνες» και ανατροπές στα περισσότερα προγραμματισμένα ταξίδια. Με την πληρότητα να μην ξεπερνά το 65% σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα που ισχύουν, το πολυτελές κρουαζιερόπλοιο με 80 περίπου επιβάτες, έχει ως αφετηρία το λιμάνι του Πειραιά με ενδιάμεσους σταθμούς Σκόπελο, Σκιάθο, Βόλο, Θεσσαλονίκη, Θάσο, Καβάλα, Μύρινα Λήμνου, Σύμη, Ρόδο, Σαντορίνη, Πάτμο και Νάξο, με επιστροφή στον Πειραιά.

Κατά την άφιξη του κρουαζιερόπλοιου, στον σταθμό επιβατών θα βρίσκονται στελέχη του τμήματος τουρισμού του Δήμου Βόλου με έντυπο υλικό, χάρτες και τις απαραίτητες πληροφορίες που θα διευκολύνουν τη μετακίνηση των επισκεπτών στο Βόλο και την ευρύτερη περιοχή.

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ επικοινώνησε με το ναυτικό πράκτορα Αγγελο Πετεινάρη, ο οποίος υπογράμμισε ότι: «Κάνουμε μια προσπάθεια για την κρουαζιέρα, για να ανοίξει ένας κύκλος που έμεινε κλειστός σε όλη τη διάρκεια του έτους, λόγω της πανδημίας. Οι ακυρώσεις που σημειώθηκαν στο πρόγραμμα των προγραμματισμένων αφίξεων είναι πάρα πολλές λόγω της πανδημίας και κανείς δεν γνωρίζει τι θα συμβεί την επόμενη χρονιά. Το «World Εxplorer» έρχεται με μειωμένο αριθμό επιβατών και σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα και ευελπιστούμε στα καλύτερα».

Με τον αριθμό των αφίξεων για το 2020 να έχει μειωθεί δραματικά και την πανδημία να βρίσκεται σε εξέλιξη, οι ειδικοί του κλάδου εκτιμούν ότι αναμένονται εξελίξεις το 2021, χρονιά για την οποία εκδηλώνεται ήδη ενδιαφέρον.

Περισσότερες από 50 αφίξεις κρουαζιερόπλοιων καταγράφονται στη λίστα του της ερχόμενης χρονιάς για το λιμάνι του Βόλου, με τον κ. Πετεινάρη να εμφανίζεται, ωστόσο, συγκρατημένος, υπογραμμίζοντας ότι «υπάρχει ενδιαφέρον για το 2021, όλοι δουλεύουν για το 2021, το ίδιο και οι εταιρείες, αλλά είναι σε αναμονή όλοι και δεν ξέρουμε τι θα γίνει τελικά».

Κάθε προσέγγιση υπόκειται σε αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα, που προϋποθέτουν μεταξύ άλλων: Τα λιμάνια να διαθέτουν σχέδιο αντιμετώπισης καταστάσεων έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση κρούσματος μεταδοτικού νοσήματος COVID-19. Το σχέδιο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την κατάρτιση πρωτοκόλλων για την επικοινωνία του λιμένα με τους λιμένες άλλων κρατών, τον έλεγχο όσων επιβατών εισέρχονται στους χώρους του λιμένα σε μόνιμη βάση, τη διαδικασία για την απομόνωση/καραντίνα ύποπτου ή πιθανού κρούσματος.

Στα αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα καταγράφονται επίσης η διαδικασία διακομιδής των νοσούντων ταξιδιωτών σε εγκαταστάσεις για ιατρική εξέταση και διάγνωση, κατάλληλα εξοπλισμένων και στελεχωμένων, μεταφοράς των ύποπτων και εργαστηριακά επιβεβαιωμένων κρουσμάτων σε χώρο καραντίνας/απομόνωσης εκτός του Υγειονομείου και εξασφάλιση άμεσης μεταφοράς νοσούντων ταξιδιωτών σε νοσοκομείο, σε συνδυασμό με την αυστηρή επιθεώρηση της πύλης εισόδου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου