ΤΟΠΙΚΑ

Κερδίζει έδαφος το λεωφορείο για τη μετακίνηση μαθητών

κερδίζει-έδαφος-το-λεωφορείο-για-τη-με-850477

Περισσότεροι από 5.000 μαθητές στη Μαγνησία χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς

Δημοφιλή σε όλες τις ηλικίες τα μέσα μαζικής μεταφοράς, με περισσότερους από 5.000 μαθητές να υπολογίζεται ότι τα χρησιμοποιούν καθημερινά για τις μετακινήσεις τους εντός του πολεοδομικού συγκροτήματος.

Μεγαλύτερη κίνηση και πύκνωση δρομολογίων στο Αστικό ΚΤΕΛ Βόλου σηματοδοτεί η έναρξη της σχολικής χρονιάς, με δεκάδες μαθητές όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης να χρησιμοποιούν το λεωφορείο για τη μετακίνησή τους σε όλη την περιοχή, από Πλατανίδια και Αλυκές, μέχρι Κατηχώρι και Μελισσάτικα. Όπως ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ Βόλου Νίκος Ευαγγελινός «έχουμε επεκτείνει το μαθητικό εισιτήριο Σαββατοκύριακα και αργίες και ο μαθητής μπορεί να ακυρώνει μισό εισιτήριο δέκα μήνες τον χρόνο».

Η μεταφορά των μαθητών στο σχολείο και η επιστροφή γίνεται δωρεάν μέσω του ειδικού μαθητικού δελτίου που δίνεται στους δικαιούχους μαθητές. «Το ειδικό μαθητικό δελτίο εκδίδεται αναλόγως βαθμίδας και χιλιομετρικών κριτηρίων. Οι διευθυντές των σχολείων έχουν γνώση του θέματος. Κατά συνέπεια οι γονείς μπορούν να απευθύνονται στους διευθυντές των σχολείων για να διαπιστώσουν αν είναι δικαιούχοι ειδικού μαθητικού δελτίου για δωρεάν μετακίνηση από και προς το σχολείο σε όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς» υπογράμμισε ο πρόεδρος.

Κοινωνική πολιτική εφαρμόζει παράλληλα το Αστικό ΚΤΕΛ Βόλου και για τους φοιτητές, με τον κ. Ευαγγελινό να υπογραμμίζει ότι «το κόστος της ετήσιας φοιτητικής κάρτας είναι 180 ευρώ. Οσοι φοιτητές είχαν εκδώσει πέρυσι ετήσια φοιτητική κάρτα, φέτος έχουν επιπλέον έκπτωση, με την τιμή να διαμορφώνεται στα 150 ευρώ».

Το πρόγραμμα δρομολογίων έχει καταρτιστεί με επίκεντρο την εξυπηρέτηση των μαθητών και όπως τόνισε ο κ. Ευαγγελινός «συνδυάζουμε τα δρομολόγιά μας για να εξυπηρετούνται οι μαθητές και φροντίζουμε να υπάρχουν αρκετά λεωφορεία ώστε οι πληρότητες να είναι κάτω του ορίου του 65% που έχει θεσπίσει το κράτος στα λεωφορεία».

Στα υπεραστικά λεωφορεία

Κατώτερη των προσδοκιών μέχρι στιγμής η κίνηση στα υπεραστικά λεωφορεία, με τον πρόεδρο του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Μαγνησίας Δημήτρη Κολυνδρίνη να υπογραμμίζει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι «δεν αναμένεται αύξηση λόγω της πανδημίας».

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος οι φοιτητές πληρώνουν μισό εισιτήριο ενώ οι μαθητές «πηγαίνουν στο σχολείο δωρεάν, γιατί το κράτος καλύπτει το κόστος. Τις υπόλοιπες ώρες πληρώνουν μισό εισιτήριο».

Στο μεταξύ, το επιβατικό παραμένει επιφυλακτικό σε σχέση με τις μετακινήσεις του στη διάρκεια της πανδημίας, κυρίως άτομα μεγάλης ηλικίας, με την κίνηση να αναμένεται να αυξηθεί τον επόμενο μήνα, λόγω μετάβασης των φοιτητών στις Σχολές τους.

ΓΛ. ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου