ΤΟΠΙΚΑ

Περίπου 500 καρκινοπαθείς στη Μαγνησία

περίπου-500-καρκινοπαθείς-στη-μαγνησία-850503

Εθελοντική αιμοδοσία για την ενίσχυση της τράπεζας αίματος του Συλλόγου Καρκινοπαθών Μαγνησίας

Ζωτικής σημασίας πρωτοβουλία η εθελοντική αιμοδοσία που διοργανώθηκε χθες στο προαύλιο της εκκλησίας του Αγίου Νικολάου, για την κάλυψη των αναγκών των 500 περίπου καρκινοπαθών της Μαγνησίας. Την δράση διοργάνωσε ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Μαγνησίας «ΥποστηρίΖΩ», σε συνεργασία με την Μονάδα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Βόλου.

Αφουγκραζόμενος τις ανάγκες των μελών, ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Μαγνησίας δημιούργησε την δική του τράπεζα αίματος, προκειμένου να διευκολύνει τις διαδικασίες μετάγγισης σε καρκινοπαθείς, όποτε είναι αναγκαίο. Ηδη αρκετοί φίλοι και εθελοντές του Συλλόγου έχουν ενισχύσει την πρωτοβουλία ζωής, με την προσπάθεια να συνεχίζεται.

Δεκάδες Βολιώτες περίμεναν υπομονετικά τη σειρά τους για να προσφέρουν αίμα, με την κινητή μονάδα αιμοδοσίας του Νοσοκομείου και το έμψυχο δυναμικό να βρίσκονται σταθερά στο πλευρό των εθελοντών. Όπως δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η πρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών Μαγνησίας Σοφία Ιωάννου, «θέλουμε να ευχαριστήσουμε όσους προσφέρουν αίμα και να προτρέψουμε όσους έχουν τη δυνατότητα, να προσφέρουν τρία λεπτά από το χρόνο τους, γιατί το αίμα σώζει και το έχουμε μεγάλη ανάγκη».

Η χθεσινή εθελοντική αιμοδοσία άνοιξε ένα νέο κύκλο δράσης ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας, με την πρόεδρο να επισημαίνει ότι είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό το γεγονός ότι διαγιγνώσκονται με καρκίνο άτομα νεώτερης ηλικίας από 19 μέχρι 46 ετών. «Είναι πολύ δυσάρεστο αυτό το γεγονός και πρέπει να κάνει κάτι η πολιτεία» είπε.

Πάγιο το αίτημα της ενίσχυσης του Συλλόγου με επιπλέον εθελοντές, με την πρόεδρο να επισημαίνει ότι από το τέλος του μήνα το γραφείο του Συλλόγου θα λειτουργεί Πέμπτη και Παρασκευή και το τηλέφωνο 6945706050 είναι στη διάθεση όσων επιθυμούν να επικοινωνήσουν με τον Σύλλογο.

ΓΛ. ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου