ΤΟΠΙΚΑ

Μαρία Νικηφορίδη: Πρωτιά στο 8ο ΓΕΛ Βόλου

μαρία-νικηφορίδη-πρωτιά-στο-8ο-γελ-βόλο-739504

Πρώτη εισήχθη στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

Υψηλή θέση κατάταξης κατέλαβε στις πανελλαδικές η Μαρία Νικηφορίδη, απόφοιτη του 8ου Γενικού Λυκείου Βόλου, η οποία εισήχθη πρώτη στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, στη Θεσσαλονίκη.

Η αριστούχος απόφοιτη του 8ου Γενικού Λυκείου Βόλου, έχοντας συγκεντρώσει 19.645 μόρια, δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ: «Η πρωτιά με εξέπληξε και με χαροποίησε ταυτόχρονα. Θέλω να γίνω διπλωμάτης, γιατί ήταν κάτι που το ήθελα από μικρή και η συγκεκριμένη σχολή έχει απόλυτη συνάφεια με το αντικείμενο που θέλω να ακολουθήσω στο μέλλον. Γενικά μου αρέσουν οι ξένες γλώσσες και είναι ένας τομέας που πάντα ήθελα να ακολουθήσω».

Η Μαρία εισέρχεται με πολλά όνειρα στο κατώφλι της φοιτητικής ζωής, επισημαίνοντας ότι «είναι πολύ σημαντικό να επιτυγχάνεις τον στόχο σου, ειδικά με τις φετινές συνθήκες που διαμορφώθηκαν λόγω της πανδημίας».

Χρειάστηκαν πολύς κόπος και ακόμη μεγαλύτερη προσπάθεια για να επιτύχει τον στόχο της, ενώ δεν παραλείπει να ευχαριστήσει: «Οσους ανθρώπους ήταν δίπλα μου, γιατί είναι πάρα πολύ σημαντικοί οι γονείς, οι καθηγητές και το σχολείο μου, που επίσης με βοήθησε πολύ».

ΓΛ. ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου