ΚΤΗΜΑΤΟΜΕΣΙΤΙΚΑ

Ανάρπαστα δυάρια και γκαρσονιέρες

ανάρπαστα-δυάρια-και-γκαρσονιέρες-740378

Κορυφώνεται το ενδιαφέρον για την ενοικίαση φοιτητικών διαμερισμάτων, παράλληλα με την ανακοίνωση των βάσεων

Κορύφωση του ενδιαφέροντος για την αναζήτηση διαμερισμάτων παρατηρείται παράλληλα με την ανακοίνωση των βάσεων εισόδου των υποψηφίων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Γονείς και νεοεισαχθέντες απευθύνονται σε γραφεία real estate, αναζητώντας το κατάλληλο φοιτητικό διαμέρισμα, με τις γκαρσονιέρες και τα δυάρια να γίνονται ανάρπαστα.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

«Οι τιμές στον Βόλο παραμένουν υψηλές, στα επίπεδα που ήταν και πέρυσι, ενώ κερδίζουν διαρκώς έδαφος τα επιπλωμένα διαμερίσματα» επισημαίνει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η Ρία Σκούρτη – Σταυροπούλου, που δραστηριοποιείται στον χώρο του real estate.

Παραθέτοντας τιμές κατά περίπτωση, αναφέρει ότι το κόστος ενοικίασης στις γκαρσονιέρες, αναλόγως παλαιότητας, κατάστασης και κομφόρ, κυμαίνεται από 150 μέχρι 350 ευρώ για ανακαινισμένες και επιπλωμένες.

Στα δυάρια, αντίστοιχα, γύρω στα 50 τετραγωνικά, οι τιμές ενοικίασης κυμαίνονται από 280 περίπου ευρώ και φτάνουν μέχρι και τα 500 ευρώ κατά περίπτωση, εφόσον είναι καινούργια και επιπλωμένα.

Οι τιμές στα τριάρια ξεκινούν από 300 περίπου ευρώ και ενδέχεται να φτάσουν τα 550 ακόμη και τα 600 ευρώ, ανάλογα πάντα με τη θέση, την παλαιότητα και τις παροχές.

Το βασικό κριτήριο σύμφωνα με το οποίο επιλέγουν οι φοιτητές διαμερίσματα είναι κατ’ αρχήν η θέση. «Τους ενδιαφέρει να είναι στο κέντρο από Κασσαβέτη μέχρι Παγασών και από παραλία μέχρι Αναλήψεως. Αυτό είναι το κέντρο θεωρητικά. Οσο πιο κοντά στο κέντρο βρίσκεται ένα ακίνητο, τόσο μεγαλύτερο είναι το ενδιαφέρον που εκδηλώνεται. Τα πολύ κεντρικά νοικιάζονται αμέσως» υπογραμμίζει η κ. Σκούρτη.

Βασικά κριτήρια επίσης ο ατομικός λέβητας φυσικού αερίου, τα καινούργια κουφώματα, η θωρακισμένη πόρτα και η γενικότερη εικόνα που παρουσιάζει η οικοδομή. «Τα τρία τελευταία χρόνια έχει παρατηρηθεί έντονη τάση να αναζητούν προς ενοικίαση επιπλωμένα διαμερίσματα, για να μην μπαίνουν οι γονείς στη διαδικασία να αγοράζουν τον εξοπλισμό και την επίπλωση» επισημαίνει.

Το ενδιαφέρον που εκδηλώνεται ήδη το τελευταίο διάστημα για την αναζήτηση φοιτητικής στέγης αναμένεται να κορυφωθεί από σήμερα και για τις επόμενες είκοσι μέρες, με γονείς και νέους φοιτητές να ρίχνονται στη μάχη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου