ΤΟΠΙΚΑ

Φροντίδα για 350 οικογένειες

φροντίδα-για-350-οικογένειες-741933

Πνευματικό και κοινωνικό έργο αναπτύσσει ο αρχιερατικός επίτροπος Αλμυρού π. Γεώργιος Μπέκας

Πολυεπίπεδο πνευματικό και κοινωνικό έργο αναπτύσσει με διακριτικότητα ο π. Γεώργιος Μπέκας, αρχιερατικός επίτροπος στην επαρχία Αλμυρού, προσφέροντας χέρι βοήθειας σε 350 περίπου άπορες οικογένειες της περιοχής. Με το βλέμμα στραμμένο στον συνάνθρωπο, εργάζεται ακούραστα, μαζί με ομάδα ενοριτών, προκειμένου να βελτιωθεί η καθημερινότητα όσων αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης.

Ακούραστα εργάζεται ο σεβάσμιος γέροντας, προκειμένου να μη λείψουν τα αναγκαία από κανένα σπιτικό, με τα Σπίτια Γαλήνης και τα ενοριακά κοινωνικά παντοπωλεία να παραμένουν ανοιχτά και στη διάρκεια του καλοκαιριού. «Δεν σταματούν όλο τον χρόνο οι κοινωνικές δράσεις στην περιοχή του Αλμυρού», αναφέρει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο π. Γεώργιος.

Το Σπίτι Γαλήνης του Αγίου Δημητρίου Αλμυρού προσφέρει 80 μερίδες φαγητού σε ισάριθμους απόρους, με τη ζήτηση να παρουσιάζει ανοδική τάση. Στο Σπίτι Γαλήνης στην Ευξεινούπολη παρασκευάζονται καθημερινά 24 μερίδες φαγητού από εθελόντρια, ενώ παράλληλα διανέμονται και τρόφιμα σε όσους έχουν τη δυνατότητα να μαγειρέψουν στο σπίτι τους.

Με τις πόρτες διάπλατα ανοιχτές και τα ενοριακά κοινωνικά παντοπωλεία, που ενισχύουν περίπου 250 άπορες οικογένειες και δημιουργήθηκαν με πρωτοβουλία της Εκκλησίας, των τοπικών ενοριών της Σούρπης, του Πτελεού και του Αγίου Νικολάου στον Αλμυρό.

Το ερώτημα είναι πόσο δύσκολο είναι να διατηρηθούν οι συγκεκριμένες πρωτοβουλίες στη δύσκολη περίοδο της πανδημίας. «Τα αφήνουμε στον Θεό και όταν έρχονται ανάγκες, από το πουθενά έρχεται κάποιος και βοηθά. Φροντίζουμε όμως να υπάρχει κάτι στη φαρέτρα μας ανά πάσα στιγμή, ούτως ώστε για κάθε έκτακτο γεγονός να μπορούμε να βοηθήσουμε. Δεν εξαντλούμαστε κατά κάποιον τρόπο. Δίνουμε με διακριτικότητα και πολύ αυστηρά σε εκείνους που έχουν πολλές ανάγκες» αναφέρει ο π. Γεώργιος.

Κάθε προσπάθεια στηρίζεται εκ των ενόντων και μακροημερεύει χάρη στις προσφορές των πιστών, των ενοριτών, του απλού κόσμου, που συνδράμει στο έργο της Εκκλησίας. Κανονικά θα συνεχιστεί, στο μεταξύ, η προσφορά κολατσιού σε άπορα παιδιά, ενώ στους στόχους του σεβάσμιου ιερέα είναι η δημιουργία ομάδων που θα επισκέπτονται μοναχικά, ηλικιωμένα άτομα στο σπίτι τους, «για να ανταλλάξουμε ένα λόγο, να βοηθήσουμε κάποιον που τυχόν χρειάζεται βοήθεια, να πιούμε έναν καφέ παρέα, να μην αισθάνεται κανείς μόνος» υπογραμμίζει ο π. Γεώργιος.

Σταθερά στις επάλξεις της προσφοράς ο αρχιερατικός επίτροπος της επαρχίας Αλμυρού, επισημαίνει ότι «είναι χαρά μας να βοηθούμε τον κόσμο. Είναι χαρά μας να βλέπουμε κάποιον να χαμογελάει, να είναι καλύτερα, με την προσευχή είτε με την υλική βοήθεια, είτε με την παρουσία μας. Αυτή είναι η χαρά μας».

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου