ΤΟΠΙΚΑ

Από τον Βόλο στην Πόλη με ποδήλατο!

από-τον-βόλο-στην-πόλη-με-ποδήλατο-742595

Ο Αγγελος Κριτσιώτης έγινε το πρόσωπο της ημέρας, ολοκληρώνοντας τη διαδρομή μέχρι την Αγία Σοφία

Στόχος ζωής, που έγινε πραγματικότητα για τον Αγγελο Κριτσιώτη, το ταξίδι από τον Βόλο μέχρι την Κωνσταντινούπολη με ποδήλατο και τελικό προορισμό την Αγία Σοφία. Σε πείσμα των δυσκολιών που αντιμετώπισε, ο τολμηρός Βολιώτης ποδηλάτης έφτασε στον προορισμό του, εκφράζοντας με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τα συναισθήματά του.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Το δικό του μήνυμα έστειλε σε όλο τον κόσμο ο Αγγελος Κριτσιώτης, που επέστρεψε στον Βόλο το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, με την ψυχή του γεμάτη συγκίνηση και εμπειρίες που δεν θα ξεχάσει ποτέ.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ για τον ποδηλατικό μαραθώνιο που ξεκίνησε από τον Βόλο το πρωί της προηγούμενης Δευτέρας, αναφέρει ότι στον αρχικό σχεδιασμό ήταν η κάλυψη της διαδρομής 600 χιλιομέτρων με το ποδήλατο μέχρι τον τελικό προορισμό. «Υπολείπονταν 180 χιλιόμετρα για να φτάσω ποδηλατώντας στον προορισμό μου, αλλά στα Μάλγκαρα μού απαγορεύτηκε να συνεχίσω τη διαδρομή με ποδήλατο. Για αυτό τον λόγο αναγκάστηκα να φορτώσω το ποδήλατο στο αυτοκίνητο του Πομάκου συνοδού μου και να φτάσω οδικώς στον προορισμό μου. Οι τέσσερις λωρίδες ταχείας κυκλοφορίας στην Κωνσταντινούπολη καθιστούν εξαιρετικά δύσκολη την κυκλοφορία με ποδήλατο κι έτσι κινηθήκαμε με το αυτοκίνητο στην Πόλη» είπε.

Μετά από εξονυχιστικούς ελέγχους κατόρθωσε να φτάσει, με ταξίδι τριών ημερών, στην Πόλη, σε σημείο αναπνοής από την Αγία Σοφία. Στη θέα του μνημείου – σύμβολο για τους απανταχού της Γης ορθοδόξους, ένιωσε έντονη συγκίνηση, αλλά όπως σημείωσε «δεν μπορούσα να εκφραστώ όπως ήθελα, καταγράφοντας τις σκέψεις και τα συναισθήματά μου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όταν επέστρεψα στην Ελλάδα».

Στάθηκε σε κοντινή απόσταση, με θέα την Αγία Σοφία, όπου συνέρραν πλήθη μουσουλμάνων για προσευχή, για να φωτογραφηθεί με το ποδήλατό του. «Εξωτερικά δεν υπάρχει αλλαγή στο μνημείο, που πλέον λειτουργεί ως μουσουλμανικό τέμενος, αλλά δεν κατόρθωσα να εισέλθω στο εσωτερικό, γιατί ήταν Πέμπτη, μέρα προσευχής για τους μουσουλμάνους» είπε, για να προσθέσει «είναι τιμή μου ως Ελληνας που βρέθηκα στην Αγία Σοφία, που δυστυχώς αυτή τη στιγμή είναι τζαμί, αλλά για μας δεν έχει αλλάξει κάτι».

Με ανάμεικτα συναισθήματα πήρε τον δρόμο της επιστροφής την επομένη, αντικρίζοντας με συγκίνηση τα πάτρια, τους δικούς του ανθρώπους, την οικογένεια και τους φίλους του.

Ο Αγγελος Κριτσιώτης έγινε το πρόσωπο της ημέρας για το παράτολμο εγχείρημά του, ενώ όπως τόνισε «ένιωσα ανακούφιση μόλις επέστρεψα στην Ελλάδα και μια εσωτερική γαλήνη, γιατί ολοκλήρωσα τον στόχο μου, παρ’ όλες τις δυσκολίες».

Με την ψυχή του γεμάτη από την εμπειρία που βίωσε, ετοιμάζεται για το επόμενο εγχείρημά του, που θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σαββατοκύριακο. Νέος στόχος καρδιάς, ο ποδηλατικός γύρος της Θεσσαλίας, για την ενίσχυση της «Φλόγας» και του αγώνα ζωής του Συλλόγου Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματικές Ασθένειες.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου