ΤΟΠΙΚΑ

Ζωντάνεψε το αρχαίο θέατρο

ζωντάνεψε-το-αρχαίο-θέατρο-742664

Η αρχαία τραγωδία του Ευριπίδη «Βάκχες» ανέβηκε χθες με τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα

Ξεχωριστή στιγμή στην ιστορία χιλιάδων χρόνων του αρχαίου θεάτρου Δημητριάδος η παράσταση που φιλοξενήθηκε χθες, με τους θεατές να παρακολουθούν με προσήλωση, φορώντας μάσκες. Η χθεσινή παράσταση διοργανώθηκε σύμφωνα με τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα, με το σύνολο των θεατών, εκπροσώπους των τοπικών αρχών και φίλους του πολιτισμού, να εισέρχονται στον χώρο φορώντας μάσκες, που διατήρησαν καθ’ όλη τη διάρκεια της παράστασης και μέχρι τη στιγμή της εξόδου από το μνημείο.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Με τη συνδρομή των εργαζομένων στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Μαγνησίας και των εθελοντών της Ομάδας Διάσωσης Μαγνησίας, οι θεατές παρακολούθησαν την παράσταση τηρώντας τις προβλεπόμενες αποστάσεις, στο πλαίσιο των μέτρων που έχουν ληφθεί κατά της διασποράς της πανδημίας.

Στο πλαίσιο του νέου θεσμού «Ολη η Ελλάδα ένας πολιτισμός», που δημιούργησε το Υπουργείο Πολιτισμού, παρουσιάζοντας 71 παραγωγές, σε 120 αρχαιολογικούς χώρους, το Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, ως εποπτευόμενος φορέας, παρουσίασε τις διαχρονικές «Βάκχες» του Ευριπίδη σε εμβληματικό αρχαίο μνημείο, που βρέθηκε στο επίκεντρο του πολιτιστικού ενδιαφέροντος.

Όπως δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μαγνησίας, Ανθή Μπάτζιου «το αρχαίο θέατρο Δημητριάδος και το Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου, έχουν συμπεριληφθεί στο πλαίσιο του προγράμματος «Ολη η Ελλάδα ένας πολιτισμός». Η παράσταση στο αρχαίο θέατρο Δημητριάδος είναι η πρώτη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος και ακολουθούν, καλώς εχόντων των πραγμάτων, εκδηλώσεις στις 31 Αυγούστου και την 1η Σεπτεμβρίου στην αυλή του Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου, με την «Εστουδιαντίνα» και την Ενική Λυρική Σκηνή». Παράλληλα η κ. Μπάτζιου υπογράμμισε ότι το σύνολο των θεατών τήρησαν τα υγειονομικά πρωτόκολλα προσερχόμενοι με μάσκα στο αρχαίο θέατρο Δημητριάδος, με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μαγνησίας να έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των θεατών.

Οι συντελεστές της παράστασης καθήλωσαν το κοινό με την ερμηνεία τους, απολαμβάνοντας το θερμό χειροκρότημα των παρισταμένων, για την απόδοση του έργου.

Την παράσταση παρακολούθησαν ο βουλευτής Μαγνησίας της ΝΔ Χρήστος Μπουκώρος, η βουλευτής Ζέττα Μακρή, η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη, ο Βασίλης Καραΐσκος αξιωματικός της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας, η προϊσταμένη της Εφορείας Ανθή Μπάτζιου και το έμψυχο δυναμικό, εκπρόσωποι του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης Βολιώτες φίλοι του πολιτισμού, που προσήλθαν νωρίς το απόγευμα στο αρχαίο μνημείο και εκπρόσωποι φορέων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου