ΤΟΠΙΚΑ

Από τον άμβωνα στην πυρόσβεση ~ Πρωτοβουλίες κοινωνικής ευαισθησίας

από-τον-άμβωνα-στην-πυρόσβεση-πρωτοβο-744699

Ο π. Στυλιανός Τσιρέμπολος κάνει καθημερινά περιπολίες και φροντίζει μοναχικούς και ανήμπορους

Περισσεύει η κοινωνική ευαισθησία στην ενορία Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μηλίνας, με δεκάδες εθελοντικές δράσεις να αναπτύσσονται για τον άνθρωπο και το περιβάλλον. Μπροστάρης ο προϊστάμενος του ναού, π. Στυλιανός Τσιρέμπολος, ο οποίος παράλληλα με το έργο διακονίας στον ναό, συνδράμει με ομάδα ενοριτών το έργο πυρόσβεσης στο Νότιο Πήλιο, όποτε υπάρχει ανάγκη, στηρίζοντας επίσης άτομα μοναχικά και ανήμπορα.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Ο π. Στυλιανός έχει γαλουχηθεί με τις αξίες της εθελοντικής προσφοράς και έχει θέσει ως στόχο ζωής την βοήθεια των συνανθρώπων του και την προστασία του περιβάλλοντος.

Με περισσή αφοσίωση στο πνευματικό του έργο, αφιερώνει όλο τον ελεύθερο χρόνο του στον εθελοντισμό.

Με εφόδιο ειδικά διαμορφωμένο αγροτικό όχημα, πραγματοποιεί κάθε βράδυ περιπολίες στο Νότιο Πήλιο, συμβάλλει μαζί με ομάδα εθελοντών στην ενίσχυση του έργου πρόληψης των πυρκαγιών, όπου απαιτείται ανάγκη, συνδράμοντας την προσπάθεια προστασίας του περιβάλλοντος.

«Είμαστε διαρκώς σε ετοιμότητα. Δεκάδες φίλοι και εθελοντές του χωριού, ηλικίας 25-35 ετών με βοηθούν πάρα πολύ, γιατί είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένοι» αναφέρει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο προϊστάμενος του ναού της Μηλίνας.

Ο ευαισθητοποιημένος ιερέας άνοιξε με πολύ σεμνότητα τον δρόμο που ακολουθούν με ανάλογο ζήλο και οι υπόλοιποι συμπολίτες του, αποτελώντας φωτεινό παράδειγμα προς μίμηση για όλους.

Το παλιό όχημα που είχε αρχικά στην διάθεσή του ο π. Στυλιανός υπέστη ζημιά στην προσπάθειά του να εισχωρήσει στο μέτωπο της φωτιάς.

Οι κάτοικοι του χωριού αλλά και τα μέλη της εθελοντικής ομάδας πυρόσβεσης που πλαισιώνουν το έργο του ιερέα, προσέφεραν με περισσή γενναιοδωρία το απόθεμα της αγάπης τους, με τον επιχειρηματία Κωνσταντίνο Γιαννίδη να προσφέρει σημαντικό ποσό, με αποτέλεσμα να καταστεί εφικτή η αγορά νέου, πλήρως εξοπλισμένου οχήματος, το οποίο έχει πλέον στην διάθεσή του για τις καθημερινές, βραδινές του περιπολίες.

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι το έργο εθελοντικής πυρόσβεσης ενισχύεται από ένα συμπληρωματικό όχημα, προκειμένου να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Πολυεπίπεδη η εθελοντική προσφορά, που επεκτείνεται στον άνθρωπο, με την τράπεζα αίματος που έχει δημιουργηθεί προ πολλών ετών, να αποδεικνύεται σωτήρια σε πολλές περιπτώσεις.

Πρωτοβουλία κοινωνικής ευαισθησίας είναι, παράλληλα, η στήριξη μοναχικών, ηλικιωμένων που αδυνατούν να μετακινηθούν, προκειμένου να προμηθευτούν τα φάρμακά τους και άλλα είδη πρώτης ανάγκης. «Βοηθούμε όλοι μαζί όσους μας χρειάζονται.

Όχι μόνο εγώ, αλλά και τα άτομα της ενορίας μου» επισημαίνει με ταπεινότητα. «Παίρνουμε το βιβλιάριο και πηγαίνουμε στο γιατρό που έρχεται κάθε Πέμπτη, τους γράφουμε τα φάρμακα και στη συνέχεια πηγαίνουμε στο φαρμακείο, τα προμηθευόμαστε και τους τα πηγαίνουμε στο σπίτι» εξηγεί.

Ο π. Στυλιανός δεν επιζητά επαίνους, αλλά όπως υπογραμμίζει, του αρκεί η χαρά της προσφοράς και το συναίσθημα ψυχικής πληρότητας που νιώθει κάθε φορά που επιστρέφει στο σπίτι του.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου