ΤΟΠΙΚΑ

Καταθέτουν πινακίδες για να γλιτώσουν έξοδα ~ Δυσβάστακτο το βάρος δαπανών

καταθέτουν-πινακίδες-για-να-γλιτώσου-744743

Για πτώση τζίρου, που ξεπερνά το 90%, κάνουν λόγο οι ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων

Σε δραματική κατάσταση έχουν περιέλθει οι περισσότεροι ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων και γραφείων της Μαγνησίας, με τους τζίρους να σημειώνουν «βουτιά» που ξεπερνάει το 90%. Το ενδιαφέρον πλέον των Βολιωτών είναι σχεδόν μηδενικό, γεγονός που έχει οδηγήσει αρκετούς επαγγελματίες του κλάδου να παραδίδουν πινακίδες λεωφορείων, προκειμένου να μετριάσουν το δυσβάσταχτο βάρος των πάγιων λειτουργικών εξόδων, αφού ουσιαστικά τα λεωφορεία τους παραμένουν καθηλωμένα.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Τα μέλη του Σωματείου Ιδιοκτητών Τουριστικών Λεωφορείων και Γραφείων Μαγνησίας έχουν υποβάλει αίτημα αναστολής πληρωμών σε φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις τουλάχιστον μέχρι την άνοιξη του 2021, με δεδομένο το κλίμα αβεβαιότητας που συνεχίζεται.

«Δεν κινείται τίποτα. Ούτε στην διάρκεια του καλοκαιριού προγραμμάτισαν διακοπές οι Βολιώτες μέσω τουριστικών γραφείων. Ελάχιστοι μετακινήθηκαν από τα τουριστικά γραφεία. Οι περισσότεροι έκλεισαν μόνοι τους διακοπές είτε μέσω διαδικτύου είτε απευθείας στα καταλύματα» αναφέρει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο γραμματέας στο ΔΣ του σωματείου, Θανάσης Σιμώτας.

Περιγράφοντας την δυσχερή θέση στην οποία έχει περιέλθει ο κλάδος από τον περασμένο Μάρτιο, επισημαίνει ότι «κάθε χρόνο τουλάχιστον 25 με 30 λεωφορεία ήμασταν στην Παναγία Ξενιά, το απόγευμα στον εσπερινό. Φέτος είναι τόσο μικρή η ζήτηση, ώστε δεν καλύπτεται η πληρότητα ούτε σ’ ένα λεωφορείο».

Με το τελευταίο φορολογικό νομοσχέδιο, όπου μας έχουν εντάξει, προβλέπεται να μας καταβληθεί ένα είδος αποζημίωσης. Στις επόμενες μέρες περιμένουμε να καθοριστεί το ποσό, πότε θα δοθούν τα χρήματα και ποιοι θα τα λάβουν», συνέχισε ο κ. Σιμώτας, αποκαλύπτοντας πως οι περισσότερο επαγγελματίες αδυνατούν πλέον να ανταποκριθούν σε ασφαλιστικές, φορολογικές εισφορές και λοιπές υποχρεώσεις.

«Σχεδόν έξι μήνες βρισκόμαστε σε αυτή την κατάσταση και εκτιμούμε ότι θα συνεχιστεί όλο τον χειμώνα, τουλάχιστον. Εάν δεν ξεκινήσει ο εμβολιασμός του πληθυσμού για να εμπεδωθεί ένα κλίμα ασφάλειας, η κατάσταση θα γίνεται ολοένα και δυσκολότερη», εκτιμά ο ίδιος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου