ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Κραυγή αγωνίας από τη Σκιάθο

κραυγή-αγωνίας-από-τη-σκιάθο-750234

Στήριξη των επιχειρήσεων ζητεί από την πολιτεία ο τοπικός Σύλλογος Ενοικιαζομένων Δωματίων

Σε εξαιρετικά δυσχερή θέση βρίσκονται οι ιδιοκτήτες ενοικιαζομένων δωματίων της Σκιάθου, λόγω της πανδημίας που «ευθύνεται» για την κάθετη μείωση των πτήσεων στο αεροδρόμιο Σκιάθου σε ποσοστό 85% και τις χαμηλές πληρότητες των καταλυμάτων, που κυμαίνονται μεταξύ 25% και 30%.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Ελληνες είναι στη συντριπτική τους πλειονότητα οι επισκέπτες του Αυγούστου στην Σκιάθο, για πρώτη φορά στα χρονικά, με τους ξένους να περιορίζονται σε Αγγλους, Ρουμάνους και Ιταλούς τουρίστες.

Αισθητή κάνουν, παράλληλα, την παρουσία τους οι τουρίστες του Σαββατοκύριακου, νεαρής ηλικίας άτομα κατά βάση, που διαθέτουν μικρά ποσά για τις διακοπές τους.

Με την εικόνα της τουριστικής κίνησης να παραμένει σε δεδομένα Ιουνίου στην καρδιά του καλοκαιριού, οι επαγγελματίες του κλάδου εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους λόγω της ένταξης των καταλυμάτων βραχυχρόνιας μίσθωσης στο πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους».

Με δήλωσή του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος του Συλλόγου Ενοικιαζομένων Δωματίων Σκιάθου, Μανώλης Κανταράκιας, χαρακτήρισε «άστοχη» την απόφαση του Υπουργείου Τουρισμού, ζητώντας από την πολιτεία «την ενίσχυση των τουριστικών καταλυμάτων».

Σε μια ούτως ή άλλως δύσκολη περίοδο, που επιβαρύνεται από το επιπλέον κόστος των υγειονομικών πρωτοκόλλων, ο πρόεδρος υπογράμμισε ότι «αποτελεί πλήγμα για τον κλάδο η ένταξη των καταλυμάτων airbnb στο πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους». Οι επιχειρήσεις μας υπόκεινται σε φορολογία και διαρκείς ελέγχους, τηρούμε όλες τις προδιαγραφές. Τα τουριστικά καταλύματα είναι πιστοποιημένα από τον ΕΟΤ, φέρουν το σήμα Health First, τηρούμε όλες τις προδιαγραφές, τα υγειονομικά πρωτόκολλα, που συνεπάγονται επιπλέον έξοδα, με τα οποία δεν επιβαρύνονται τα καταλύματα air bnb».

Την αντίθεσή του εξέφρασε εγγράφως ο Σύλλογος της Σκιάθου με επιστολή που κοινοποίησε στον Υπουργό Τουρισμό, υψώνοντας φωνή διαμαρτυρίας, παράλληλα με τους συλλόγους ανά την Ελλάδα, για το συγκεκριμένο θέμα.

Στο μεταξύ, η καθημερινότητα των επαγγελματιών του κλάδου καθίσταται ολοένα και δυσκολότερη, με τον κ. Κανταράκια να υπογραμμίζει ότι «σε περιφερειακά σημεία του νησιού υπάρχουν καταλύματα και μάρκετ που δεν λειτουργούν φέτος».

Στη σκέψη του ερχόμενου χειμώνα, εντείνεται ο προβληματισμός των ιδιοκτητών τουριστικών καταλυμάτων της Σκιάθου, ενώ όπως επισημαίνει ο πρόεδρος «τίθεται πλέον θέμα επιβίωσης για όλους».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου