ΤΟΠΙΚΑ

Πληρότητα 65% στα λεωφορεία του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Μαγνησίας

πληρότητα-65-στα-λεωφορεία-του-υπεραστι-750240

Ζημιές 2,5 εκατομμυρίων ευρώ έχει υποστεί το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Μαγνησίας τους τέσσερις τελευταίους μήνες

Με επιτρεπόμενη πληρότητα 65% κινούνται τα λεωφορεία του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Μαγνησίας, με την εταιρεία να καταγράφει οικονομική ζημιά της τάξης των 2,5 εκατομμυρίων από τον Μάρτιο μέχρι σήμερα. Βαρύ το πλήγμα της πανδημίας σε όλους τους κλάδους συμπεριλαμβανομένων των μεταφορών, με τη μείωση της επιβατικής κίνησης να υπολογίζεται στο 30% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εντονα προβληματισμένος ο πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Μαγνησίας, Δημήτρης Κολυνδρίνης, επισημαίνει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι το πρώτο διάστημα της καραντίνας ήταν σχεδόν μηδενική η κίνηση, ενώ σταδιακά, μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων, η κίνηση άρχισε να παρουσιάζει σταδιακή αύξηση, παραμένοντας, ωστόσο, σε χαμηλότερα επίπεδα σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

«Καταβάλλουμε προσπάθειες για να καλύπτουμε τις υποχρεώσεις μας, αλλά έχει κλονιστεί πάρα πολύ ο κλάδος, ο τουρισμός και οι μεταφορές, που έχουν υποστεί τη μεγαλύτερη ζημιά. Αν δεν αλλάξει κάτι, δεν θα μπορούμε να προσπαθούμε για πολύ ακόμα» υπογραμμίζει.

Αυξημένη κίνηση παρατηρείται τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο στους παραλιακούς προορισμούς, ενώ όπως αναφέρει ο πρόεδρος «ο κόσμος πηγαίνει για μπάνιο στο παραλιακό Πήλιο, τόσο από την πλευρά του Παγασητικού όσο και στην πλευρά του Αιγαίου. Εντός νομού κινείται ο κόσμος, το πρόβλημα είναι εκτός νομού. Εχουν περιορίσει τις μετακινήσεις εκτός Μαγνησίας λόγω του φόβου, των κρουσμάτων και του κλίματος που υπάρχει».

Αναφερόμενος στον υψηλό δείκτη ασφάλειας που συνεπάγεται η μετακίνηση με τα υπεραστικά λεωφορεία, επισημαίνει ότι «τηρούμε χωρίς καμία απόκλιση όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα. Εντός του λεωφορείου επιβάτες και οδηγοί πρέπει να φορούν μάσκα γιατί είναι υποχρεωτικό. Κάνουμε σύσταση στους επιβάτες να φορούν μάσκα, αλλά δεν μπορούμε να τους το επιβάλλουμε. Αυτό είναι αρμοδιότητα άλλων».

Κλείνοντας, εφιστά την προσοχή όλων στην τήρηση των υγειονομικών μέτρων που προτείνουν οι ειδικοί και η πολιτεία, «για να περιορίσουμε την πανδημία, για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε και να κινούμαστε ελεύθερα και η οικονομία να συνεχίσει να λειτουργεί και να μην έχουμε προβλήματα με την υγεία μας. Ελπίζουμε το συντομότερο δυνατό να βρεθεί κάποιο φάρμακο, κάποιο εμβόλιο για να τελειώσει αυτή η ιστορία».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου