ΤΟΠΙΚΑ

Μειωμένο εισιτήριο στο Αστικό ΚΤΕΛ για τρίτεκνους

μειωμένο-εισιτήριο-στο-αστικό-κτελ-γι-751137

Από την 1η Σεπτεμβρίου στα λεωφορεία του Αστικού ΚΤΕΛ Βόλου

Εισιτήριο με μειωμένη τιμή για τους τρίτεκνους από τη διοίκηση του Αστικού ΚΤΕΛ Βόλου, θέτοντας σε εφαρμογή από την 1η Σεπτεμβρίου το νέο μέτρο για τη διευκόλυνση δεκάδων οικογενειών.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Με την πρωτοβουλία ικανοποιείται ένα πάγιο αίτημα, το οποίο κατέθεσε η πρόεδρος της Ενωσης Τριτέκνων Μαγνησίας Σούλα Βακουφτσή, με τη διοίκηση του Αστικού ΚΤΕΛ Βόλου να γνέφει καταφατικά.

Οπως αναφέρει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ Βόλου Νίκος Ευαγγελινός: «Θεωρώντας τις κάρτες τριτέκνων στα γραφεία μας, θα έχουν από την 1η Σεπτεμβρίου το δικαίωμα μετακίνησης με μειωμένο εισιτήριο 0,80 λεπτά του ευρώ εντός πόλεως και 1,20 ευρώ εκτός πόλης».

Για πρώτη φορά παρέχεται έκπτωση 25% σε τριτέκνους και η δυνατότητα της μετακίνησης εντός της πόλης με μειωμένο εισιτήριο, προκειμένου να καλυφθούν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής της εταιρείας, εξάλλου, τα άτομα με αναπηρίες μετακινούνται δωρεάν με τα αστικά λεωφορεία, ενώ όπως υπογραμμίζει ο πρόεδρος «αντιμετωπίσαμε με ευαισθησία το αίτημα των τριτέκνων, στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς και της εταιρικής ευθύνης. Δεν είναι η πρώτη φορά που παίρνουμε πρωτοβουλίες για την εξυπηρέτηση του κοινού. Πολλές φορές, σε τακτική βάση, αγκαλιάζουμε την κοινωνία του Βόλου και είμαστε εδώ για την κοινωνία του Βόλου και για τους επιβάτες μας».

Πληθαίνουν τα δρομολόγια

Με την πληρότητα στα αστικά λεωφορεία να κυμαίνεται μεταξύ 60% – 65% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο και την πυκνότητα δρομολόγησης να αγγίζει το 90%, καταβάλλονται προσπάθειες, προκειμένου να εξυπηρετηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το επιβατικό κοινό και να αποφεύγεται ο συνωστισμός στις ώρες αιχμής.

Τηρούνται απαρέγκλιτα, στο μεταξύ, τα υγειονομικά πρωτόκολλα για την αντιμετώπιση της πανδημίας, με την χρήση μάσκας εντός των λεωφορείων να είναι απαραίτητη για οδηγούς και επιβατικό κοινό. «Πραγματοποιούνται διαρκώς έλεγχοι και από την πλευρά μας καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, προκειμένου να διατηρηθεί το πλαίσιο ασφάλειας στα αστικά λεωφορεία», υπογραμμίζει ο πρόεδρος.

Μεγαλύτερη κίνηση παρατηρείται στις αστικές γραμμές 1, 3, 4, 6 και 5, που οδηγούν σε κοντινές παραλίες, ενώ όπως σημειώνει ο κ. Ευαγγελινός «τα δρομολόγια έχουν προγραμματιστεί με τέτοιον τρόπο, ώστε να μην συγχρωτίζεται υπερβολικά ο κόσμος. Στις ώρες αιχμής και όπου απαιτείται, προστίθενται περισσότερα δρομολόγια, ώστε ο μέσος χρόνος αναμονής του επιβάτη να μην υπερβαίνει τα 12 λεπτά».

Στο μεταξύ, έχει ξεκινήσει ο προγραμματισμός για την επόμενη χρονιά, με τον πρόεδρο να επισημαίνει ότι «κάνουμε την σχετική προετοιμασία, περιμένοντας την έναρξη των Πανεπιστημίων, των σχολείων και παρακολουθώντας την εξέλιξη της πανδημίας, γιατί υπάρχει ακόμη αβεβαιότητα».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου