ΤΟΠΙΚΑ

Αναβολές γάμων στη Μαγνησία λόγω… πλαφόν στους καλεσμένους

αναβολές-γάμων-στη-μαγνησία-λόγω-πλα-754790

Δυνατό πλήγμα για τα κέντρα και τους χώρους εστίασης όπου πραγματοποιούνται γαμήλιες εκδηλώσεις

Τεράστιο πλήγμα για τα κέντρα διασκέδασης και τους χώρους όπου πραγματοποιούνται γαμήλιες δεξιώσεις έχει προκαλέσει η πανδημία, με δεκάδες μελλόνυμφους να αναβάλλουν το γάμο, λόγω αριθμού προσκεκλημένων. Με τον μέγιστο επιτρεπόμενο αριθμό των προσκεκλημένων εντός της Εκκλησίας να φθάνει τα 100 άτομα και τις εξελίξεις της πανδημίας να παραμένουν αβέβαιες, πολλά ζευγάρια οδηγούνται στην απόφαση να μεταθέσουν το μυστήριο και την δεξίωση την επόμενη χρονιά, στην καλύτερη των περιπτώσεων.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Τα πάνω κάτω έχει φέρει η πανδημία, με τους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον χώρο της γαμήλιας δεξίωσης, να βρίσκονται σε απόγνωση, βλέποντας τους τζίρους των καταστημάτων τους να ακολουθούν καθοδική πορεία και τα πάγια λειτουργικά έξοδα να καθίστανται δυσβάσταχτα.

«Είναι ασύμφορο, πρακτικά, να λειτουργήσει ένας επιχειρηματίας την επιχείρησή του για 50 άτομα», δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Παύλος Πάνος, ιδιοκτήτης του χώρου εκδηλώσεων και δεξιώσεων γάμου και βάπτισης «Τα Καναράκια». Οπως υπογραμμίζει παράλληλα, «ήδη μέχρι 30 Ιουνίου είχαν ακυρωθεί τα πάντα. Αυτό από μόνο του, είναι τεράστια ζημιά. Από τον Μάρτιο και μετά κάθε επιχείρηση έχει κάθε μήνα απώλειες πολλών χιλιάδων ευρώ. Παρόλα ταύτα, υπήρχε κινητικότητα τον Ιούλιο, αλλά και πάλι πολλοί προβληματίζονται λόγω της πανδημίας, ιδίως όσοι έχουν προγραμματίσει την δεξίωση μετά τον Δεκαπενταύγουστο, για τον αριθμό των προσκεκλημένων, αλλά και αν θα τελέσουν το μυστήριο».

Μεγάλη οικονομική απώλεια χαρακτηρίζει ο κ. Πάνος τις ανατροπές που προκάλεσε η πανδημία, επισημαίνοντας ότι «τίθεται πλέον θέμα επιβίωσης».

Σοβαρές οι επιπτώσεις για δεκάδες επαγγελματίες, ενώ όπως αναφέρει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Θωμάς Μιχελής, ιδιοκτήτης γραφείου διοργάνωσης γάμων, «είναι μεγάλο το πρόβλημα που δημιουργείται στα catering, τους χώρους εστίασης και δεξιώσεων. Ταυτόχρονα δημιουργεί πρόβλημα στα μελλόνυμφα ζευγάρια, γιατί είναι διαφορετικό να προγραμματίζεις δεξίωση για 300 άτομα και άλλο για 100 ή λιγότερα».

Ο ίδιος επαγγελματίας εκφράζει τον προβληματισμό του, επισημαίνοντας ότι «και πάλι δεν υπάρχει ενημέρωση τι ακριβώς θα γίνει. Ολα είναι στον αέρα και δεν γνωρίζουμε τι θα συμβεί τον Σεπτέμβριο, τον Οκτώβριο ή τον χειμώνα».

Διαρκής και καθημερινή, πλέον, η αγωνία των επαγγελματιών του κλάδου, με τον Δημήτρη Πάντο, ιδιοκτήτη του κέντρου διασκέδασης και χώρου γαμήλιων δεξιώσεων «Πανόραμα», να επισημαίνει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι η μείωση του αριθμού των προσκεκλημένων στην γαμήλια δεξίωση, λόγω της πανδημίας, αποτελεί μεγάλο πλήγμα και ταυτόχρονα προκαλεί την δυσαρέσκεια πολλών μελλόνυμφων ζευγαριών. «Στο δικό μας κατάστημα όλες οι γαμήλιες δεξιώσεις που ακυρώθηκαν, ήταν 300 έως 350 ατόμων. Αντιλαμβάνεστε το μέγεθος της οικονομικής ζημιάς που υφιστάμεθα», τονίζει.

Πολλοί γάμοι έχουν αναβληθεί επ’ αόριστον, διότι οι μελλόνυμφοι και οι γονείς τους, δεν επιθυμούν να τελέσουν το μυστήριο σε στενό κύκλο και αποφασίζουν να περιμένουν, μέχρις ότου παρέλθει η πανδημία.

Το συγκεκριμένο φαινόμενο είναι πλέον συχνό στη διάρκεια της πανδημίας. «Κανένας δεν θέλει να κάνει κλειστό γάμο. Είναι ανυπολόγιστη η ζημιά. Οταν μιλάμε για 350 άτομα σε μια γαμήλια δεξίωση είναι τεράστια ζημιά. Αυτή τη στιγμή έχουμε έξοδα και έσοδα μηδέν. Υπάρχει τεράστια αναστάτωση. Είμαστε σε μια φάση που δεν ξέρουμε πως θα κινηθούμε», επισημαίνει.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου