ΤΟΠΙΚΑ

Από τον άμβωνα στην πυρόσβεση

από-τον-άμβωνα-στην-πυρόσβεση-755509

Κληρικοί της Μητρόπολης Δημητριάδος συνδράμουν εθελοντικά το έργο της Πυροσβεστικής

Πέντε κληρικοί της Μητρόπολης Δημητριάδος πλαισιώνουν δυναμικά την ομάδα άμεσης επέμβασης πολιτικής προστασίας Αγριάς, συνδράμοντας εθελοντικά το έργο της Πυροσβεστικής. Από τον άμβωνα και το πνευματικό έργο στο ναό όπου διακονούν, δε διστάζουν να ριχθούν στην μάχη με τις φλόγες, την 24ωρη περιπολία και την διαρκή επαγρύπνηση, για την προστασία του περιβάλλοντος.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Μέλη της ομάδας άμεσης επέμβασης πολιτικής προστασίας Αγριάς, ο π. Βαρνάβας Σαράτσης, ο π. Θεόδωρος Παπασακελλαρίου, ο π. Θεόκλητος Κατσαρός, ο π. Ευστάθιος Τρικεριώτης, πρόεδρος της ομάδας, και ο π. Δημήτρης Παπαστεργίου, συνδράμουν ως εθελοντές, όπου παρίσταται ανάγκη, μαζί με τα υπόλοιπα μέλη.

Οι δράσεις πυρασφάλειας συνεχίζονται όλο τον χρόνο, με τους πέντε κληρικούς να συνδράμουν σε αρκετές περιπτώσεις στο έργο των πυροσβεστών, δίνοντας το «παρών» όπου παρίσταται ανάγκη. Καθοριστική ήταν η συνδρομή τους, σημειωτέον, στην τιτάνια προσπάθεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε πρόσφατα κοντά στο νέο κοιμητήριο του Βόλου, με τον π. Βαρνάβα Σαράτση, εφημέριο του ιερού ναού Αγίας Βαρβάρας Νέας Ιωνίας και επίτιμο γενικό γραμματέα της ομάδας, να δηλώνει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι «δεν κοινοποιούνται οι δράσεις της ομάδας, διότι εκείνο που προέχει, είναι η προσφορά».

Με το βλέμμα στο πυροφυλάκιο που βρίσκεται στην περιοχή στην περιοχή προς Αγιο Λαυρέντιο, τα μέλη της ομάδας βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα, συνδράμοντας το έργο της Πυροσβεστικής και ενημερώνοντας έγκαιρα για τυχόν εστίες πυρκαγιάς, πραγματοποιώντας παράλληλα παρεμβάσεις διάσωσης και στην θάλασσα, εφόσον παραστεί ανάγκη.

«Σε κάθε συμβάν τρέχουμε για να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας, μόλις αντιληφθούμε κάτι ενημερώνουμε αμέσως την Πυροσβεστική. Παράλληλα, ενημερώνουμε τον κόσμο σχετικά με τους κανόνες και τις απαγορεύσεις που υπάρχουν, προκειμένου να αποτραπεί το ενδεχόμενο εκδήλωσης πυρκαγιάς», υπογραμμίζει ο π. Βαρνάβας.

Ο ίδιος αναφέρει παράλληλα ότι η ομάδα υφίσταται από το 2011 και ο λόγος που ώθησε τους ιερείς να δώσουν δυναμικό «παρών» στο πεδίο της πυροπροστασίας είναι «η αγάπη για τον άνθρωπο και το περιβάλλον. Κάθε δράση είναι διακονία, πολύ δε περισσότερο η προσφορά του ιερέα και η παρουσία του σε κάθε προσπάθεια πυρόσβεσης».

Η πολυεπίπεδη δράση και η προσφορά της ομάδας πλαισιώνεται από επαγγελματικό σκάφος και ειδικό όχημα, με τους εθελοντές πάντα έτοιμους να συνδράμουν την Πυροσβεστική Υπηρεσία κι όταν χρειαστεί να πραγματοποιήσουν έρευνα και διάσωση από θαλάσσης.

Οι πέντε κληρικοί της Μητρόπολης Δημητριάδος είναι πάντα έτοιμοι να ριχτούν στη μάχη της φωτιάς, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι η προσφορά και ο εθελοντισμός είναι έννοιες συνώνυμες και ταυτόσημες με τη διακονία και το πνευματικό έργο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου