ΤΟΠΙΚΑ

Σε απόσταση αναπνοής το υδατοδρόμιο του Βόλου

σε-απόσταση-αναπνοής-το-υδατοδρόμιο-τ-765067

Το πρώτο που αναμένεται να αδειοδοτηθεί το φθινόπωρο με τον καινούργιο νόμο

Σε καλό δρόμο βρίσκεται το υδατοδρόμιο του Βόλου, το πρώτο που αναμένεται να λάβει το πράσινο φως στις αρχές του φθινοπώρου, με τον καινούργιο νόμο. Η αδειοδότηση αναμένεται, καλώς εχόντων των πραγμάτων, εντός του Σεπτεμβρίου ή στις αρχές Οκτωβρίου, με το 2021 να σηματοδοτεί την έναρξη λειτουργίας των υδατοδρομίων στην περιοχή, αλλά και ευρύτερα.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Τεχνική σύσκεψη για την αδειοδότηση του υδατοδρομίου Λιμένα Βόλου πραγματοποιήθηκε χθες στο Υπουργείο Μεταφορών, παρουσία της Ελένης Παπανικολάου προϊσταμένης Τμήματος Εναερίων Μεταφορών / ΥΠΥΜΕ, του Σωκράτη Αναγνώστου διευθύνοντος συμβούλου του Οργανισμού Λιμένος Βόλου, του Νίκου Χαραλάμπους προέδρου και CEO της Hellenic Seaplanes και στελεχών της εταιρείας.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του γενικού διευθυντή Δημήτρη Παπαγιαννίδη και όπως ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΒ «μεταβήκαμε στο Υπουργείο για να δούμε τα τελευταία στοιχεία, προκειμένου να εκδοθεί η άδεια για το υδατοδρόμιο του Βόλου».

Κατατέθηκαν, στο μεταξύ, τα ελάχιστα επιπλέον στοιχεία που ζητήθηκαν από το Υπουργείο και εντός των ημερών θα τεθεί προς γνωμοδότηση στις αρμόδιες υπηρεσίες ο φάκελος του υδατοδρομίου του Βόλου. Οι υπηρεσίες είναι υποχρεωμένες να γνωμοδοτήσουν εντός 30 ημερών από τη μέρα που θα παραλάβουν τον φάκελο. «Κατά συνέπεια πιστεύω ότι θα έχει ολοκληρωθεί η συγκεκριμένη διαδικασία τον Σεπτέμβριο και θα λάβουμε την άδεια του υδατοδρομίου» είπε ο κ. Αναγνώστου.

Μετά τη λήψη της αδειοδότησης θα ακολουθήσει η δημοπρασία για την ανάδειξη του αναδόχου που θα αναλάβει τη λειτουργία του υδατοδρομίου, αλλά το σημαντικό είναι να αδειοδοτηθούν και άλλα υδατοδρόμια στην περιοχή, προκειμένου να αναπτυχθεί το δίκτυο.

«Γνωρίζω ότι βρίσκονται σε καλό δρόμο η Σκόπελος, η Αλόννησος και η Σκύρος, αλλά δεν ξέρω πότε ακριβώς θα πάρουν την άδεια» σημείωσε ο κ. Αναγνώστου, ο οποίος εκτιμά ότι εντός του ερχόμενου χρόνου θα απογειωθούν τα πρώτα υδροπλάνα.

Εχοντας ασχοληθεί επισταμένως με το συγκεκριμένο θέμα, ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΒ επισημαίνει ότι «η Ελλάδα ενδείκνυται για τα υδατοδρόμια, έχει πάρα πολλά νησιά που μπορούν να εξυπηρετηθούν με αυτό τον τρόπο».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου