ΤΟΠΙΚΑ

Εντυπωσιακή άσκηση διάσωσης

εντυπωσιακή-άσκηση-διάσωσης-765660

Μέλη της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας προσέγγισαν πολυτραυματία σε δύσβατη περιοχή

Σε κατάσταση διαρκούς ετοιμότητας τα μέλη της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας, παλιά και νεότερα, που συμμετείχαν σε μια ακόμη επικίνδυνη αποστολή. Αυτή τη φορά συμμετείχαν σε μια ακόμη δύσκολη εκπαιδευτική άσκηση διάσωσης, προκειμένου να προσεγγίσουν πολυτραυματία, ο οποίος, σύμφωνα με την άσκηση, είχε πέσει σε γκρεμό, σε δύσβατη περιοχή και είχε ακινητοποιηθεί.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Προσέγγιση, ακινητοποίηση, τοποθέτηση σε φορείο και μεταφορά πολυτραυματία από δύσβατη περιοχή, περιείχε το δεύτερο μάθημα ορεινής διάσωσης της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων που πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες μέρες. Η εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε στο πεδίο εκπαίδευσης της Λέσχης στην Κουκουράβα και συμμετείχαν παλιά και νέα μέλη.

Περιγράφοντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ τη συγκεκριμένη δράση εκπαίδευσης και ετοιμότητας που είχε μεγάλο βαθμό δυσκολίας, ο αντιπρόεδρος της Λέσχης, Βασίλης Ηλιόπουλος, ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι «πραγματοποιήθηκε σε ύψος 30 μέτρων από τον δρόμο και τα μέλη που συμμετείχαν στην εκπαίδευση κλήθηκαν να προσεγγίσουν και να κατεβάσουν τον πολυτραυματία, χωρίς τη χρήση σχοινιών».

Ξεκινώντας πεζή από τον Ανω Βόλο, οι διασώστες διέσχισαν ρεματιές, και έφτασαν στο πεδίο όπου υποτίθεται ότι βρισκόταν ο πολυτραυματίας, ο οποίος είχε πέσει από ύψος οκτώ μέτρων.

Μόλις τον εντόπισαν, τον προσέγγισαν, τον ακινητοποίησαν σύμφωνα με τα τραύματα που έφερε και αφού χρησιμοποίησαν κολάρο και νάρθηκες, τον τοποθέτησαν στο φορείο, τον έδεσαν για να είναι ασφαλής και στη συνέχεια τον κατέβασαν με πολλή προσοχή στον δρόμο, βράχο – βράχο, χωρίς τη χρήση σχοινιών.

Η εκπαιδευτική δράση, στην οποία συμμετείχαν 22 άτομα, σημείωσε απόλυτη επιτυχία, προς μεγάλη ικανοποίηση του εκπαιδευτή τους, Αντώνη Βελαλή.

Η διαδικασία επίπονη και δύσκολη, αλλά όπως ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Βασίλης Ηλιόπουλος, «πρόκειται για το αρχικό στάδιο των μαθημάτων, γιατί ακολουθούν σταδιακά ακόμη πιο δύσκολα».

Με σκληρή προετοιμασία, τα μέλη της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Βόλου βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα, για να προσφέρουν όπου υπάρχει ανάγκη, σε ακραία καιρικά φαινόμενα, σε επιχειρήσεις διάσωσης, σε δράσεις πυροπροστασίας, ακόμη και σε εκδηλώσεις, διευκολύνοντας κάθε διαδικασία. Αναρίθμητες οι παρεμβάσεις που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι στιγμής, με τους εθελοντές της Λέσχης, παλιούς και νεώτερους, να βρίσκονται ακούραστα στις επάλξεις της προσφοράς, αψηφώντας τις δυσκολίες και τον κίνδυνο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου