ΤΟΠΙΚΑ

Νέα ψυχρολουσία για τους μουσικούς η απαγόρευση των πανηγυριών

νέα-ψυχρολουσία-για-τους-μουσικούς-η-α-773101

Πλήγμα χαρακτηρίζουν την απαγόρευση των πανηγυριών μέχρι τέλος Ιουλίου

Νέα ψυχρολουσία για τους μουσικούς η απαγόρευση των πανηγυριών σε όλη τη χώρα μέχρι το τέλος Ιουλίου, με τους μουσικούς της περιοχής να χαρακτηρίζουν ως πλήγμα τα νέα δεδομένα.

Το πράσινο φως έδωσαν οι λοιμωξιολόγοι για την απαγόρευση των πανηγυριών τον Ιούλιο σε όλη τη χώρα, με τον πρόεδρο του Σωματείου Επαγγελματιών Μουσικών Θεσσαλίας «Ο Απόλλων», Κώστα Καραδέμητρο, να υπογραμμίζει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι «πάνω που ξεκινήσαμε να εργαζόμαστε και ενώ πολλοί συνάδελφοι περίμεναν τα πανηγύρια, ξαφνικά ανατρέπονται και πάλι τα δεδομένα».

Τα πρώτα ενθαρρυντικά μηνύματα έφθασαν μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων, με δεκάδες μουσικούς που στερήθηκαν για μεγάλο διάστημα το μεροκάματο, να επανέρχονται σταδιακά στην ενεργό δράση. Μετά τα πρώτα χαμόγελα ελπίδας, ωστόσο, ο κλάδος υφίσταται ένα ακόμη πλήγμα, με δεκάδες μουσικούς να κάνουν λόγο για «πολύ δύσκολες καταστάσεις».

Δεκάδες καλοκαιρινά πανηγύρια ματαιώνονται λόγω της πανδημίας και όπως επισημαίνει ο πρόεδρος «πολλές οικογένειες μουσικών θα βιώσουν και πάλι δύσκολες καταστάσεις, γιατί τα πανηγύρια είναι ένα εισόδημα για πολλές κατηγορίες επαγγελματιών. Δεν είναι δυνατόν πάνω που αρχίσαμε να δουλεύουμε, να έρχονται νέες απαγορεύσεις».

Περιμένοντας τις αντιδράσεις της πανελλήνιας ομοσπονδίας, οι μουσικοί διερωτώνται πόσες ακόμη δυσάρεστες εκπλήξεις θα ακολουθήσουν, με τον κορονοϊό να παραμένει στην πρώτη θέση της δημοσιότητας και τους λοιμωξιολόγους να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου.

«Δεν έχουμε καμία επίσημη ενημέρωση, ως κλάδος, από την πολιτεία και εάν είναι οριστική η απόφαση για απαγόρευση των πανηγυριών, είναι δυσάρεστη εξέλιξη, γιατί πολλοί συνάδελφοι βιοπορίζονται αποκλειστικά από τη μουσική» σημείωσε ο κ. Καραδέμητρος.

Οι μουσικοί της Θεσσαλίας εξέθεσαν τα αιτήματά τους με τη συμβολική συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν πρόσφατα στον Βόλο, ζητώντας την δυναμικότερη στήριξη της κυβέρνησης. Στο μεταξύ, το αγωνιστικό πνεύμα παραμένει ζωντανό, με τον πρόεδρο να επισημαίνει ότι τα μέλη του σωματείου θα σταθμίσουν τις καταστάσεις και θα καθορίσουν τις επόμενες κινήσεις τους, με βάση τις εξελίξεις.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου