ΤΟΠΙΚΑ

Εκπτώσεις 50% με το… καλημέρα στην αγορά του Βόλου

εκπτώσεις-50-με-το-καλημέρα-στην-αγορά-773542

Διερευνητική η χθεσινή πρώτη μέρα της θερινής εκπτωτικής περιόδου στην τοπική αγορά

Πρεμιέρα των θερινών εκπτώσεων χθες, με αρκετές εμπορικές επιχειρήσεις να υιοθετούν υψηλά ποσοστά της τάξης του 50%, για να τονωθεί το αγοραστικό ενδιαφέρον και η ρευστότητα των επαγγελματιών. Διερευνητική η πρώτη μέρα των θερινών εκπτώσεων, με δεκάδες Βολιώτες να περιδιαβαίνουν τον πεζόδρομο της Ερμού και τους παρακείμενους δρόμους, για να εντοπίσουν τα είδη της επιλογής τους.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Με υψηλές προσδοκίες για τόνωση της κίνησης άνοιξε η θερινή εκπτωτική περίοδος στην τοπική αγορά, με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου – Νέας Ιωνίας, Απόστολο Οντόπουλο, να επισημαίνει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι προηγήθηκαν ανάλογα ποσοστά και στην περίοδο των προσφορών, με τις χαμηλές τιμές να διατηρούνται στην αγορά.

«Για ακόμη μια φορά, καλούμε το καταναλωτικό κοινό να στηρίξει την τοπική οικονομία και τα καταστήματα είναι καθ’ όλα έτοιμα να εξυπηρετήσουν το κοινό με χαμηλές τιμές, με επάρκεια προϊόντων και πολύ καλή εξυπηρέτηση» αναφέρει.

Σε πείσμα της πανδημίας, οι προσδοκίες για το καλύτερο δεν λείπουν, ενώ όπως υπογραμμίζει ο πρόεδρος των εμπόρων «εκτιμώ ότι θα είναι πολύ μεγάλη επιτυχία, αν παραμείνουμε στα περσινά επίπεδα».

Σύμφωνα με τα δεδομένα που καταγράφηκαν κατά την περσινή περίοδο, εξάλλου, η εικόνα του Ιουλίου ήταν καλή, σε αντίθεση με τον Αύγουστο που σημείωσε πτώση. «Είναι μια δύσκολη συγκυρία και με τα προβλήματα που υπάρχουν στον τουρισμό και την εστίαση, λείπει ο τουρίστας στην εμπορική αγορά. Εχουμε την αίσθηση ότι είναι λιγότεροι φέτος οι τουρίστες στην εμπορική αγορά, χωρίς να μπορεί να μετρηθεί ο συνολικός αριθμός. Η εκτίμηση είναι αυτή, ότι υπάρχει λιγότερη επισκεψιμότητα από τουρίστες στην εμπορική αγορά, αλλά ελπίζουμε για το καλύτερο», τονίζει ο πρόεδρος.

Ευοίωνο μήνυμα χαρακτηρίζεται, εξάλλου, η παρουσία αρκετών καταναλωτών στην τοπική αγορά κατά την πρώτη μέρα των θερινών εκπτώσεων, με τις πολύ καλές τιμές διάθεσης των προϊόντων, την ποιότητα και την ποικιλία ειδών, να τονώνουν τη διάθεση για αγορές. Η διερευνητική διάθεση αναμένεται να μεταφραστεί σε αγορές, που θα τονώσουν τους τζίρους των καταστημάτων και θα αποτελέσουν ανάσα για τους εμπόρους, που έχουν επιδοθεί σε αγώνα δρόμου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου