ΤΟΠΙΚΑ

Σε εκπτωτικούς ρυθμούς η αγορά ~ Ανοίγει η αυλαία αύριο Δευτέρα 13 Ιουλίου

σε-εκπτωτικούς-ρυθμούς-η-αγορά-ανοίγε-775067

Τονωτική ένεση χαρακτηρίζουν οι έμποροι τη συγκεκριμένη περίοδο μετά το δύσκολο διάστημα που προηγήθηκε

Πρεμιέρα θερινών εκπτώσεων αύριο Δευτέρα 13 Ιουλίου στην αγορά, με τους εμπόρους να εναποθέτουν τις ελπίδες τους για τόνωση του τζίρου στη συγκεκριμένη περίοδο. Με ποιοτικά προϊόντα και καλές τιμές, τα τοπικά καταστήματα αναμένεται να προσελκύσουν το ενδιαφέρον των καταναλωτών, μετά το υποτονικό διάστημα που προηγήθηκε.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Με προσδοκίες για αύξηση της εμπορικής κίνησης, οι επαγγελματίες της περιοχής υποδέχονται την περίοδο των θερινών εκπτώσεων που θα διαρκέσει μέχρι τις 5 Σεπτεμβρίου για την περιοχή. Περιγράφοντας το κλίμα που επικρατεί στην αγορά, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου – Νέας Ιωνίας Απόστολος Οντόπουλος, ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι: «Μετά από μια πάρα πολύ δύσκολη περίοδο, από το άνοιγμα των επιχειρήσεων και μετά την δίμηνη παύση λειτουργίας των επιχειρήσεων, οι προσδοκίες είναι υψηλές. Γενικότερα καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε μια δύσκολη κατάσταση».

Παρ’ όλες τις δυσκολίες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η αγορά λόγω της πανδημίας, οι επιχειρήσεις «έχουν φροντίσει ούτως ώστε να υπάρχει επάρκεια προϊόντων και πολύ χαμηλές τιμές» υπογράμμισε ο πρόεδρος. «Προσβλέπουμε στην τόνωση της κίνησης γι αυτή την περίοδο και προτρέπουμε το καταναλωτικό κοινό γι ακόμη μια φορά να κάνει τις αγορές του από τις τοπικές επιχειρήσεις, ούτως ώστε να ενισχυθεί η τοπική οικονομία, να ενισχυθούν οι θέσεις εργασίας στην περιοχή» επισήμανε.

Μεταφέροντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ την φωνή και τις προσδοκίες των συναδέλφων του, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου τόνισε ότι: «Ο εμπορικός κόσμος έχει περισσότερη ανάγκη από ποτέ, αυτή την στιγμή, τη στήριξη του κόσμου, για να μπορέσει να μετριάσει τις απώλειες που έχουν επιφέρει οι προηγούμενοι μήνες και για να μπορούμε να πορευτούμε στο μέλλον με ασφάλεια».

Προσδοκίες εμπόρων

Προβληματισμός και προσδοκίες στην εμπορική αγορά με το βλέμμα στραμμένο στις θερινές εκπτώσεις. «Προσδοκία μας είναι να αρχίσει η επανεκκίνηση της οικονομίας. Μετά το lock down υπήρξε κινητικότητα τις πρώτες μέρες αλλά η κίνηση, στη συνέχεια, ήταν υποτονική. Εχει «καθίσει» όλη η αγορά. Ο κόσμος σαφώς περιμένει τις εκπτώσεις. Δεν περιμένουμε να έχουμε κέρδος, αλλά ρευστότητα για να μπορούμε να καλύψουμε ορισμένες υποχρεώσεις» δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Κώστας Τσέλιος, αντιπρόεδρος στην Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Θεσσαλίας. «Η βοήθεια του κράτους, τα 800 ευρώ, τα 300 ευρώ, αντίστοιχα, και η επιστρεπτέα προκαταβολή ήταν μια ανάσα, αλλά δεν ήταν αρκετή σε σύγκριση με την ζημιά που έχουμε υποστεί. Θεωρούμε ότι πρέπει να γίνει κάτι δραστικό, γιατί οι μήνες που θα ακολουθήσουν μετά τον Σεπτέμβριο θα είναι οι δυσκολότεροι στο εμπόριο, σε περίπτωση που δεν δουλέψει και ο τουρισμός» είπε.

Δύσκολη, αναμφίβολα, η συγκυρία που αντιμετωπίζει η αγορά, με τον επιχειρηματία Αλέξη Τέντη να τονίζει ότι: «Βιώσαμε όλοι πολύ δύσκολη περίοδο λόγω του κορονοϊού και της καραντίνας. Εχουμε εναποθέσει τις προσδοκίες μας στις θερινές εκπτώσεις και είμαστε αισιόδοξοι ότι θα τονωθούν οι τζίροι, σύμφωνα με τις προσδοκίες μας. Η κατάσταση στην αγορά είναι πάρα πολύ δύσκολη και πρέπει να είμαστε καταπάνω στα καταστήματά μας, έτσι ώστε να μπορέσουμε να επωφεληθούμε από την περίοδο των εκπτώσεων. Προσωπικά είμαι αισιόδοξος γιατί γνωρίζω τι γίνεται στο δικό μου κατάστημα, αλλά εκείνο που ακούω στην αγορά είναι έλλειψη ρευστότητας και πάρα πολύ γκρίνια».

Με θετική σκέψη αντιμετωπίζει την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην αγορά ο Βασίλης Γκιλομανάκης, μέλος του ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου – Νέας Ιωνίας, επισημαίνοντας ότι «μετά το lockdown όλες οι προσδοκίες έχουν εναποτεθεί στις θερινές εκπτώσεις». Δίνοντας το στίγμα της εμπορικής κίνησης που σημειώνεται στην τοπική αγορά, ανέφερε ότι «υπήρχε μια κινητικότητα το τελευταίο δεκαήμερο όσον αφορά το κομμάτι γάμου – βάπτισης και τώρα περιμένουμε τις εκπτώσεις για να βγει ο κόσμος στην αγορά. Δεν γνωρίζουμε πως θα εξελιχθεί η κατάσταση λόγω των νέων κρουσμάτων κορονοϊού που σημειώνονται, αλλά ευελπιστούμε ότι στις εκπτώσεις θα κινηθεί καλύτερα η αγορά, για να σώσουμε ότι μπορούμε».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου