ΤΟΠΙΚΑ

Ανοιγμα στην Ουκρανία επιχειρεί ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Πηλίου

ανοιγμα-στην-ουκρανία-επιχειρεί-ο-αγρ-775835

Μείωση 30% στις εξαγωγές λόγω της πανδημίας, με τις προσπάθειες να συνεχίζονται

Δυναμικά στην κατεύθυνση των εξαγωγών η δραστηριότητα του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πηλίου – Βορείων Σποράδων, σε πείσμα της πανδημίας και με το βλέμμα στραμμένο σε καινούργιες αγορές, όπως η Ουκρανία. Παρά τα προβλήματα που προκάλεσε η πανδημία, μειώνοντας αρχικά κάθε εξαγωγική δραστηριότητα σε ποσοστό 60%, η «ψαλίδα» έχει κλείσει στο 30%, με τις προσπάθειες να συνεχίζονται, προκειμένου να αυξηθούν και πάλι οι εξαγωγές, σύμφωνα με τα δεδομένα που ίσχυαν προ πανδημίας.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ επικοινώνησε με τον νέο πρόεδρο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πηλίου – Βορείων Σποράδων Θωμά Δάμτσα, ο οποίος αναφέρθηκε στο ενδιαφέρον που εκδηλώνεται από την Ουκρανία, επισημαίνοντας την κοινή επιδίωξη για συνεργασίες με στέρεες βάσεις, σύμφωνα με τους άξονες δράσης που υιοθετούνται επί σειρά ετών.

Στην αιχμή της πανδημίας σημειώθηκαν προβλήματα, ειδικά στη διάρκεια του καθολικού lock down που πάγωσε τα πάντα. Μετά την παρέλευση του κρίσιμου διμήνου Μαρτίου – Απριλίου, συνεχίζονται οι εξαγωγικές δραστηριότητες, που έχουν ως αποδέκτες χώρες των Βαλκανίων και τη Γερμανία. «Υπάρχει θετική απήχηση από το εξωτερικό και εκτιμούμε ότι θα ανοίξει σταδιακά ο δίαυλος των εξαγωγών. Αυτό προσπαθούμε, άλλωστε, γιατί έχουμε πάρα πολύ απόθεμα σε λάδι», υπογράμμισε.

Για σταδιακή βελτίωση της κατάστασης, σε σχέση με τις εξαγωγές, κάνει λόγο ο τέως πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πηλίου – Βορείων Σποράδων Γιάννης Διανελλάκης, επισημαίνοντας από την πλευρά του ότι «στην περίοδο της πανδημίας υπήρξε έντονο πρόβλημα όσον αφορά στις εξαγωγές, διότι το λάδι και οι ελιές προορίζονται για περιοχές που αντιμετωπίζουν έντονο πρόβλημα με τον κορονοϊό».

Στο μεταξύ, παραμένει σταθερό το εξαγωγικό ενδιαφέρον, με τον κ. Διανελλάκη να επισημαίνει: «Παραμένουν ανοιχτές οι αγορές, αλλά με πολύ λιγότερες εξαγωγές. Η κατάσταση βελτιώνεται σταθερά όσον αφορά στις εξαγωγές. Αυτή τη στιγμή αρχίζει ξανά να αναθερμαίνεται το ενδιαφέρον, αλλά είναι μειωμένο σε σύγκριση με την περίοδο πριν την έναρξη της πανδημίας».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου