ΤΟΠΙΚΑ

Αύξηση 60% της κίνησης στα αστικά λεωφορεία του Βόλου

αύξηση-60-της-κίνησης-στα-αστικά-λεωφορε-2490

Περισσότεροι από 1.500 Βολιώτες υπολογίζεται ότι μεταβαίνουν καθημερινά στις γύρω ακτές

Σταδιακή άνοδος της τάξης του 60% καταγράφεται στην κίνηση των αστικών λεωφορείων του Βόλου, σε σύγκριση με την περίοδο προ πανδημίας, με περισσότερα από 1.500 άτομα να κατευθύνονται καθημερινά προς τις κοντινές ακτές.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

«Προσδοκούμε ότι θα είναι ακόμη μεγαλύτερα τα ποσοστά αύξησης της επιβατικής κίνησης στο μέλλον» δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ Βόλου Νίκος Ευαγγελινός, ενώ προσέθεσε ότι «η αύξηση των δρομολογίων αγγίζει τα όρια της κανονικότητας».

Παράλληλα τόνισε ότι το επιβατικό κοινό εμπιστεύεται το Αστικό ΚΤΕΛ Βόλου, με τη διοίκηση και το προσωπικό να συνεχίζουν τις προσπάθειες προκειμένου «να διατηρούμε τα λεωφορεία ασφαλή και καθαρά για τον επιβάτη». Το πρόγραμμα των θερινών δρομολογίων εξυπηρετεί όλο το πολεοδομικό συγκρότημα, ενώ έμφαση δίνεται στη μετακίνηση του επιβατικού κοινού στις κοντινές παραλίες φθηνά και οικονομικά.

«Εχουμε εφαρμόσει τη γραμμή 4/6 προκειμένου όποιος επιθυμεί να μεταβεί από τον Ανω Βόλο με ένα εισιτήριο στις Αλυκές για να κάνει μπάνιο» εξηγεί ο πρόεδρος. Η γραμμή έχει ως αφετηρία τις Αηδονοφωλιές και μπορεί ο επιβάτης με ένα πράσινο εισιτήριο της β’ ζώνης να μεταβεί μέχρι τις Αλυκές, άνετα και κυρίως οικονομικά.

Οπως παρατήρησε ο πρόεδρος, πέρυσι την ίδια εποχή ο επιβάτης ήταν αναγκασμένος να κατέβει στο κέντρο με ένα μπλε εισιτήριο και να επιβιβαστεί στην συνέχεια σε λεωφορείο της γραμμής νούμερο 6, χρησιμοποιώντας πράσινο εισιτήριο, για να φτάσει στον προορισμό του.

«Η διευκόλυνση που προσφέρουμε φέτος στο κοινό είναι μεγάλη» τόνισε ο κ. Ευαγγελινός, ενώ σημείωσε παράλληλα ότι «οι γραμμές 1, 3, 15 συνδέουν όλα τα σημεία του πολεοδομικού συγκροτήματος με τον Αναυρο και το νούμερο 5 εξυπηρετεί, αντίστοιχα, Αγριά – Λεχώνια. Σε όλες τις γραμμές μας, με ένα εισιτήριο, ο επιβάτης μεταβαίνει σε όποια παραλία επιθυμεί».

Διαρκώς αυξανόμενη η ανταπόκριση του κόσμου με τον πρόεδρο να εκφράζει την ικανοποίησή του διότι «οι οδηγοί μας τηρούν τα μέτρα και τους ευχαριστώ πολύ για αυτό. Εχουν δώσει βάση σε αυτό το σκέλος και ανάμεσα στα δρομολόγια απολυμαίνουν και καθαρίζουν τα αυτοκίνητα, διατηρώντας ένα ασφαλές περιβάλλον για τον πελάτη. Τους ευχαριστώ και τους συγχαίρω για την προσπάθεια, τον κόπο και τον ζήλο που έχουν επιδείξει όλο αυτό το διάστημα».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου