ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Ολα του γάμου δύσκολα…

ολα-του-γάμου-δύσκολα-2526

Μετατέθηκε για την ερχόμενη χρονιά το 90% των τελετών, που είχε προγραμματιστεί στις Βόρειες Σποράδες

Δυσάρεστες ανατροπές προκαλεί η πανδημία σε όλες τις εκφάνσεις του τουρισμού, με το 90% των πολιτικών γάμων αλλοδαπών, που είχαν προγραμματιστεί τη φετινή σεζόν στα νησιά των Βορείων Σποράδων, να μετατίθεται για την ερχόμενη. Ενα ακόμη βαρύ πλήγμα για τα νησιά των Βορείων Σποράδων, που μετρούν συνολικά περισσότερους από 300 γάμους στη διάρκεια της σεζόν, με ανάλογα οικονομικά οφέλη για κάθε περιοχή.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Ανυπολόγιστες οι οικονομικές απώλειες που συνεπάγονται οι ανατροπές στους σχεδιασμούς των μελλονύμφων λόγω της πανδημίας, με τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στο συγκεκριμένο πεδίο να δηλώνουν έντονα προβληματισμένοι.

«Λόγω των υγειονομικών πρωτοκόλλων, της ανασφάλειας που προκαλεί η πανδημία, η συντριπτική πλειονότητα των μελλονύμφων αποφάσισε να παντρευτεί του χρόνου στη Σκιάθο», όπως ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Απόστολος Πασχάλης, ο οποίος διατηρεί επιχείρηση διοργάνωσης γάμων στη Σκιάθο.

Δεκάδες μελλόνυμφοι από Ιταλία, Αγγλία, Σουηδία, Νορβηγία, Ελλάδα και Κύπρο αναγκάστηκαν λόγω ειδικών συνθηκών να αναβάλλουν για τον επόμενο χρόνο τους γάμους τους, με ένα ποσοστό 5% να ακυρώνει την έλευσή του στην Ελλάδα, προκειμένου να παντρευτεί στην πατρίδα του. Ελάχιστοι είναι, στο μεταξύ, εκείνοι που θα τηρήσουν απαρέγκλιτα το πρόγραμμά τους, σε πείσμα της πανδημίας, των περιορισμών και των ανατροπών που προκάλεσε η αναμονή της έναρξης των πτήσεων εξωτερικού.

«Μεγάλο πλήγμα για την οικονομία του νησιού η αναβολή των γάμων. Πρώτον διότι πλήττεται το κεφάλαιο της διαμονής και της εστίασης. Ανυπολόγιστη είναι, παράλληλα, η απώλεια τζίρου για κομμωτήρια, ανθοπωλεία, ζαχαροπλαστεία, υπηρεσίες μεταφοράς, από το τμήμα της δεξίωσης και άλλους τομείς. Χάνεται μεγάλος κύκλος εσόδων για το νησί» είπε ο κ. Πασχάλης.

Προβληματισμένοι οι επαγγελματίες

Με ανάλογο προβληματισμό αναφέρθηκε στο συγκεκριμένο θέμα η Μαρία Αγάλλου, επιχειρηματίας και πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής του Δήμου Αλοννήσου.

«Μεγάλο πλήγμα στην τοπική οικονομία» χαρακτήρισε τη ματαίωση γάμων και υπογράμμισε ότι ο μέσος όρος των προσκεκλημένων ανέρχονται σε 100 άτομα για κάθε τελετή. «Στη διάρκεια της παραμονής τους στο νησί, οι μελλόνυμφοι και οι προσκεκλημένοι διαμένουν σε καταλύματα. Πολλοί προγραμματίζουν επίσης την άδειά τους, με αποτέλεσμα να μένουν περισσότερες μέρες για να κάνουν τις διακοπές τους και όλα αυτά συνεπάγονται οικονομικό όφελος για το νησί», είπε.

Πολλά και ανυπολόγιστα τα προβλήματα που προκαλεί η πανδημία. «Παρ’ όλα αυτά είναι μια καλή ευκαιρία για τους Ελληνες, λόγω της κατάστασης, να γνωρίσουμε τα νησιά και τις ελληνικές ομορφιές και να στηρίξουμε τον τόπο μας σε αυτή τη δύσκολη στιγμή», υπογράμμισε.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου