ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Ακτοπλοϊκή σύνδεση Β. Σποράδων με Αγιο Κωνσταντίνο

ακτοπλοϊκή-σύνδεση-β-σποράδων-με-αγιο-9479

Το πλοίο «ΣΥΜΗ» της ΑΝΕΣ αναμένεται στα νησιά των Βορείων Σποράδων

Ανοιχτός παραμένει και φέτος ο δίαυλος της ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας των Βορείων Σποράδων με τον Αγιο Κωνσταντίνο στη διάρκεια της θερινής περιόδου.

Συγκεκριμένα, το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών αποφάσισε, μεταξύ άλλων, προχθές την αδειοδότηση ενός ακόμα ακτοπλοϊκού δρομολογίου που θα συνδέσει την ηπειρωτική χώρα με τα νησιά των Βορείων Σποράδων.

Σύμφωνα με την παραπάνω απόφαση, από τις 8 Ιουλίου το επιβατηγό – οχηματαγωγό πλοίο «ΣΥΜΗ» της ΑΝΕΣ θα δρομολογηθεί στην ακτοπλοϊκή γραμμή Αγιος Κωνσταντίνος – Σκιάθος – Γλώσσα – Μαντούδι, μέχρι και τα μέσα του Σεπτεμβρίου, ενισχύοντας την τουριστική κίνηση στα νησιά των Βορείων Σποράδων. Το ίδιο πλοίο εξυπηρετούσε, σημειωτέον, και πέρυσι την συγκεκριμένη γραμμή.

Περιοχή με δυναμική ο Αγιος Κωνσταντίνος, αποτελεί πύλη εισόδου των κατοίκων της Αττικής προς τα νησιά των Βορείων Σποράδων, με την συγκεκριμένη ακτοπλοϊκή σύνδεση να αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Σταδιακή αύξηση της ακτοπλοϊκής κίνησης αναμένεται, στο μεταξύ, μετά την υποτονική εικόνα που προηγήθηκε από την αρχή του καλοκαιριού. Περιγράφοντας την εικόνα που σημειώθηκε όλο τον προηγούμενο μήνα, ο ναυτικός πράκτορας Νίκος Τριανταφύλλου, που δραστηριοποιείται στην Γλώσσα, χαρακτήρισε «καλοκαιρινό χειμώνα» την ακτοπλοϊκή κίνηση του Ιουνίου, υπογραμμίζοντας ότι «αρχίζει να φαίνεται κάτι σιγά – σιγά».

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου