ΤΟΠΙΚΑ

Παγωμένο ενδιαφέρον των Βολιωτών για ταξίδια

παγωμένο-ενδιαφέρον-των-βολιωτών-για-9862

Ελάχιστες κρατήσεις Βολιωτών καταγράφονται στα τουριστικά γραφεία της περιοχής

Σε απόγνωση οι ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων και ταξιδιωτικών γραφείων της Μαγνησίας, με τις κρατήσεις να χαρακτηρίζονται σχεδόν μηδενικές. Παγωμένο παραμένει το ενδιαφέρον των Βολιωτών για ταξίδια, με τους επαγγελματίες του κλάδου να βρίσκονται αντιμέτωποι με την απραξία, σε μια περίοδο που υπό άλλες συνθήκες παρουσίαζε δυναμική και προοπτική.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Πρωτόγνωρη χαρακτηρίζεται η κατάσταση που βιώνει ο κλάδος από τον περασμένο Φεβρουάριο, όταν ακυρώθηκαν οι αποκριάτικες εκδηλώσεις ανά την επικράτεια. «Από το συγκεκριμένο διάστημα και μετά, δεν υπήρξε ενδιαφέρον του κόσμου για να ξαναταξιδέψει, τουλάχιστον με λεωφορείο. Βγήκαμε από την καραντίνα, αλλά ο κόσμος φοβάται. Δεν αποφασίζει να πάει εκδρομή με λεωφορείο. Δεν ξέρω γιατί, ενώ εμείς τηρούμε όλα τα πρωτόκολλα και όλα τα μέτρα, βλέπουμε ότι ο κόσμος δεν θέλει να ταξιδέψει. Δεν υπάρχει ζήτηση» αναφέρει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Θανάσης Σιμώτας, γραμματέας του Σωματείου ιδιοκτητών τουριστικών λεωφορείων και ταξιδιωτικών γραφείων της Μαγνησίας.

Τα τουριστικά γραφεία είναι ανοιχτά, διοργανώνουν εκδρομές, χωρίς να υπάρχει συμμετοχή από τον κόσμο, με τον ίδιο να εκτιμά ότι δεν διαφαίνεται αναστροφή του κλίματος για τον κλάδο.

Πρωτόγνωρη χαρακτηρίζεται, στο μεταξύ, η κατάσταση, ακόμη και για παλαιότερους επαγγελματίες, ενώ όπως υπογραμμίζει ο κ. Σιμώτας «ούτε στην αιχμή της κρίσης βιώσαμε ανάλογο πρόβλημα, γιατί ο κόσμος ταξίδευε. Εβγαινε από το σπίτι του, πραγματοποιούσαμε εκδρομές. Το πρόβλημα δεν είναι πλέον πανελλαδικό, αλλά επεκτείνεται και στην Ευρώπη. Διαμαρτύρονται οι άνθρωποι του τουρισμού και των τουριστικών λεωφορείων σε όλη την Ευρώπη, ότι δεν υπάρχει κίνηση, δεν έχουν δουλειά, δεν μπορούν να επιβιώσουν οι επιχειρήσεις» υπογραμμίζει.

Το μέλλον διαγράφεται, συνεπακόλουθα, αβέβαιο, χωρίς ελπίδες για ανάκαμψη, τουλάχιστον μέχρι την άνοιξη του 2021, σύμφωνα με την εκτίμηση του ίδιου. Κοινός ο προβληματισμός για το θέμα της επιβίωσης, με τον ίδιο να υπενθυμίζει το πανελλαδικό αίτημα για πρόσθετα μέτρα στήριξης. «Πέρα από τα οριζόντια μέτρα σε όλες τις επιχειρήσεις, η κυβέρνηση πρέπει να μας αντιμετωπίσει διαφορετικά γιατί το αντικείμενό μας είναι διαφορετικό σε σύγκριση με τις εμπορικές επιχειρήσεις» επισημαίνει.

Πολύ χαμηλή η ζήτηση για ταξίδια, με τις προβλέψεις να κάνουν λόγο για αύξηση του οδικού τουρισμού με ΙΧ και κατακόρυφη μείωση των αεροπορικών ταξιδιών στο εξωτερικό, γεγονός που επιτείνει την αβεβαιότητα για το μέλλον.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου