ΣΠΟΡΑΔΕΣ

«Χειρόφρενο» στις ενοικιάσεις οχημάτων σε Βόλο και Σποράδες

χειρόφρενο-στις-ενοικιάσεις-οχημά-22692

Κραυγή αγωνίας των επαγγελματιών του κλάδου, που κάνουν λόγο για ολοκληρωτική καταστροφή

Σε εξαιρετικά δεινή θέση βρίσκονται οι επαγγελματίες που διατηρούν επιχειρήσεις ενοικίασης αυτοκινήτων και δικύκλων σε Βόλο και Βόρειες Σποράδες, κάνοντας λόγο για «μια καταστροφική σεζόν». Σε διαρκή αγωνία οι επαγγελματίες του κλάδου, που βιώνουν τα δεινά της πανδημίας, με μηδενικούς τζίρους το δίμηνο Μάιος – Ιούνιος και πρόβλεψη για μείωση τζίρου άνω του 60% το επόμενο διάστημα, στην καλύτερη των περιπτώσεων.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Κραυγή αγωνίας από τους επαγγελματίες του κλάδου, που βρίσκονται αντιμέτωποι με την πιο δύσκολη περίοδο της τελευταίας δεκαετίας, με το μέλλον να διαγράφεται θολό και αβέβαιο.

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ κατέγραψε το κλίμα και την αγωνία των επαγγελματιών, μέσα από τις μαρτυρίες τριών επιχειρηματιών, που δραστηριοποιούνται χρόνια στον συγκεκριμένο χώρο και όπως υπογραμμίζουν, οι καταστάσεις που βιώνουν, είναι πρωτόγνωρες.

Μελανή η εικόνα που περιγράφει ο Νίκος Παππάς, με επιχειρηματική δράση στον Βόλο και την Σκιάθο, επισημαίνοντας ότι αναμένει πτώση άνω του 90% στο φετινό τζίρο, σε σύγκριση με πέρυσι, με την καθυστέρηση στην εκκίνηση της τουριστικής κίνησης και των πτήσεων εξωτερικού, να αποτελούν την «αιχμή του δόρατος». Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ενώ στην αρχή της χρονιάς καταγράφονταν πολύ θετικά μηνύματα, στην συνέχεια, σειρά ανατροπών άλλαξαν το σκηνικό λόγω της πανδημίας. «Μέχρι τον Φεβρουάριο υπήρχε αύξηση 40% στις προκρατήσεις, όλα έδειχναν ότι η χρονιά ήταν πάρα πολύ καλή, αλλά στην πορεία ακυρώθηκαν τα πάντα. Το πρόβλημα δεν εντοπίζεται μόνο στον Βόλο ή την Σκιάθο, αλλά αφορά όλη την Ελλάδα», είπε.

Ανάλογη εικόνα μεταφέρει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Γιάννης Προβιάς, ο οποίος διατηρεί επιχείρηση με ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα και μηχανάκια στην Σκόπελο, επισημαίνοντας ότι η μέχρι τώρα κίνηση είναι μηδενική, ενώ εκτιμά ότι η πτώση στην κίνηση θα ξεπεράσει το 50% στην αιχμή της σεζόν. «Κακή θεωρείται μια χρονιά όταν έχει πτώση μέχρι 30%. Αυτό που θα ζήσουμε ή και ζούμε ήδη λέγεται καταστροφή ολοκληρωτική» είπε. Μεταφέροντας την αγωνία των συναδέλφων του, υπογράμμισε ότι «θα είναι πάρα πολύ δύσκολος ο χειμώνας και αυτό που ζητάει ο κόσμος είναι ασφάλεια από το κράτος, εγγυήσεις ότι δεν θα του πάρουν το σπίτι. Πρέπει να μοιραστεί σε όλους η κρίση. Να μην πέσουν όλα τα βάρη σε μας, όπως συνέβη τα προηγούμενα χρόνια».

Συγκρατημένα αισιόδοξος εμφανίζεται ο Βασίλης Δημάκης, ο οποίος δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στην Αλόννησο, επισημαίνοντας ότι η τουριστική εικόνα του νησιού θυμίζει αρχές Μαΐου, με ελάχιστους τουρίστες και απανωτές ακυρώσεις στις προκρατήσεις ενοικιαζομένων αυτοκινήτων, που είχαν καταγραφεί μέχρι τον Ιούνιο. Σύμφωνα με την εκτίμησή του, η πτώση τζίρου θα κυμανθεί σε ποσοστό 60% σε σύγκριση με την περσινή χρονιά, με βάση τα δεδομένα που υπάρχουν.

«Όλα είναι απρόβλεπτα. Δεν μπορείς να γνωρίζεις τι θα συμβεί την επόμενη εβδομάδα, πολύ δε περισσότερο τον επόμενο μήνα. Είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα για όλες τις επιχειρήσεις», τόνισε. Παρά τις δυσκολίες και το αρνητικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί λόγω της πανδημίας, διατηρεί την αισιοδοξία του, επισημαίνοντας ότι «όλα έδειχναν ότι η φετινή, θα ήταν η καλύτερη σεζόν της δεκαετίας αλλά τα δεδομένα άλλαξαν. Ολοι κρατούν στάση αναμονής και αναμένουμε ότι η κίνηση στο νησί θα ανοίξει μετά τις 15 Ιουλίου».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου