ΤΟΠΙΚΑ

Νηπιαγωγός με… μάστερ στη μόδα

νηπιαγωγός-με-μάστερ-στη-μόδα-24489

Η Βιολέττα Συμεωνίδου αναπτύσσει δραστηριότητα σε όλη την Ελλάδα με τη βοήθεια του διαδικτύου

Θεσσαλονικιά που πολιτογραφήθηκε Βολιώτισσα η Βιολέττα Συμεωνίδου, έχει δημιουργήσει τον δικό της παραμυθένιο χώρο στην μόδα, αναπτύσσοντας παράλληλα δράση σε όλη την Ελλάδα με την βοήθεια του διαδικτύου. Νηπιαγωγός με σπουδές στο Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, αναζήτησε δημιουργικούς δρόμους στην τέχνη της μόδας και του δημιουργείν, κάνοντας το όνειρό της πραγματικότητα.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Σύζυγος του Βολιώτη μικροβιολόγου Νίκου Κώστογλου και μητέρα δύο παιδιών, της Καρυοφυλλιάς και του Γιάννη, αποδεικνύει στην πράξη πως όταν υπάρχει θέληση, όλα είναι εφικτά.

Η ενασχόλησή της με την μόδα είναι σύμφυτη με τα παιδικά βιώματα, την παλιά ραπτομηχανή της γιαγιάς και την έμφυτη κομψότητα που χαρακτηρίζει και την μητέρα της Ανδρομάχη, η οποία εργάστηκε για πολλά χρόνια σε καταστήματα γυναικείων ενδυμάτων.

Με αφετηρία τις παιδικές μνήμες και τα έντονα συναισθήματα που προκαλεί κάθε δημιουργική δραστηριότητα, άνοιξε ένα καινούργιο παράθυρο στον κόσμο της μόδας, έχοντας αποκτήσει πολλούς ένθερμους φίλους. Ολοκληρώνοντας τις σπουδές της στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, εργάστηκε ως νηπιαγωγός στον δήμο Αμπελοκήπων και παράλληλα σπούδασε μοντελίστ στο ΙΕΚ Δέλτα. Η περίοδος των σπουδών αποτέλεσε ένα μεγάλο κεφάλαιο στην ζωή της, που περιστρέφεται, ούτως ή άλλως, γύρω από την μόδα και την τέχνη.

«Με συνεπήρε πάρα πολύ η μόδα και μου άρεσε από μικρή ηλικία. Μπορεί να φαίνονται δύο μακρινά αντικείμενα σε σχέση με την ενασχόλησή μου ως νηπιαγωγού, αλλά στην πραγματικότητα συνδέονται. Τα συνδέει η τέχνη, γιατί και στο νηπιαγωγείο και στη σχολή κάναμε πάρα πολλά μαθήματα καλών τεχνών, πως αυτά συνδέονται και είναι στην ψυχολογία του ανθρώπου. Ολα είναι άρρηκτα συνδεδεμένα», ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

Μετά από μια αξιόλογη διαδρομή, το show room που δημιούργησε στον πρώτο όροφο του Nakos Center στον Βόλο, είναι το δικό της «βασίλειο», όπου παρουσιάζει έργα δικά της και άλλων δημιουργών, με επίκεντρο πάντα την καλόγουστη γυναίκα. Πάγια θέση της, πως η μόδα έχει προοπτικές και δυνατότητες εξέλιξης. «Οι Βολιώτες έχουν καλαισθησία, κρίση και κριτήριο στην μόδα. Αναγνωρίζουν την ποιότητα» επισημαίνει.

Κάθε νέο δημιούργημα ισοδυναμεί με ένα πνευματικό παιδί, με την ίδια να υπογραμμίζει ότι «χαίρομαι και καμαρώνω για κάθε νέα δημιουργία. Πρέπει να τολμάμε και να προχωράμε στο επόμενο βήμα, με καλή διάθεση και χαμόγελο», ενώ προσθέτει ότι οι σπουδές στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας της έδωσαν σημαντικά εφόδια για να εξελιχθεί.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου