ΤΟΠΙΚΑ

«Φρούρια» τα ξενοδοχεία στη Μαγνησία

φρούρια-τα-ξενοδοχεία-στη-μαγνησία-27295

Στους πρώτους ελέγχους, που διενεργήθηκαν χθες, διαπιστώθηκε η τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων

Τηρώντας τα αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα άνοιξαν τα ξενοδοχεία της Μαγνησίας που έχουν καταστεί «φρούρια» λόγω της πανδημίας. Το παραπάνω συμπέρασμα εξήχθη κατά τη χθεσινή, πρώτη μέρα των ελέγχων που πραγματοποίησαν σε μονάδες του πολεοδομικού συγκροτήματος στελέχη της Περιφερειακής Υπηρεσίας Τουρισμού Θεσσαλίας.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

«Θωρακισμένα» είναι τα ξενοδοχεία που άνοιξαν, σύμφωνα με την εικόνα που αντίκρισαν οι ελεγκτές, υπογραμμίζοντας ότι οι ιδιοκτήτες είναι άξιοι πολλών επαίνων για την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Επικεφαλής του κλιμακίου ελεγκτών ο Νίκος Σαρούκος, δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι: «Η εικόνα που αντικρίσαμε είναι πολύ καλή στα ξενοδοχεία που επισκεφτήκαμε και όπως διαπιστώσαμε, εφαρμόζονται σε πολύ μεγάλο βαθμό τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Δεν έχουμε να επισημάνουμε κάτι το ιδιαίτερο ή κάτι το οποίο να μας έχει προβληματίσει και το αποστασιολόγιο τηρούν και τις σημάνσεις τις τηρούν, και τις εκπαιδεύσεις προχωρούν. Τουλάχιστον για τα καταλύματα που έχουμε δει μέσα στην πόλη ως τώρα, έχουμε παρατηρήσεις πολύ «χαμηλής διπλωματίας»».

Τα υγειονομικά πρωτόκολλα, για τα οποία τόσος λόγος γίνεται, αποτελούν προτεραιότητα και θέμα μείζονος σημασίας για τους ξενοδόχους, και όπως αποδείχθηκε εκ του αποτελέσματος, τηρούνται στο ακέραιο.

Περιγράφοντας την εικόνα που συνθέτει το πλαίσιο θωράκισης των ξενοδοχείων, ο προϊστάμενος τμήματος ελέγχων και ανάπτυξης της Περιφερειακής Υπηρεσίας Τουρισμού Θεσσαλίας ανέφερε ότι τηρούνται οι αποστάσεις και οι σημάνσεις, πολλοί ξενοδόχοι έχουν υιοθετήσει το προστατευτικό πλεξιγκλάς, ενώ στην πρώτη γραμμή βρίσκονται τα μέσα ατομικής προστασίας, μάσκες, γάντια και αντισηπτικά, σχολαστική καθαριότητα και απολυμάνσεις, με ότι ακόμη απαιτείται βάσει της ΚΥΑ που έχει εκδοθεί.

Οι πρώτοι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν σε ξενοδοχεία του πολεοδομικού συγκροτήματος που υπάγονται σε διάφορες κατηγορίες, με το κοινό συμπέρασμα να παραπέμπει στην πρόθεση των ξενοδόχων να προστατεύσουν τόσο τους εργαζόμενους όσο και τους επισκέπτες. Παράλληλα, η ίδια διαδικασία θα επεκταθεί στο Πήλιο, την Μαγνησία και τα νησιά των Βορείων Σποράδων, με τον κ. Σαρούκο να διευκρινίζει ότι «δεν πάμε για κυρώσεις, σε πρώτη φάση πάμε πολύ συγκεκριμένες κατευθύνσεις, οδηγίες, υποδείξεις».

Απορίες που διατυπώθηκαν, στο μεταξύ, αφορούσαν πρακτικά ζητήματα όπως η προσφορά του πρωινού, η διαχείριση του καθαρισμού των δωματίων και η εκπαίδευση του προσωπικού, με τους ξενοδόχους να ζητούν διευκρινίσεις, προκειμένου να καταστεί πιο αποτελεσματική η προσπάθειά τους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου