ΤΟΠΙΚΑ

Αφανείς ήρωες της πανδημίας οι εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού

αφανείς-ήρωες-της-πανδημίας-οι-εθελον-30570

Στις επάλξεις της προσφοράς οι εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού με ποικίλες δράσεις

Στις επάλξεις της προσφοράς οι εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού και στην περίοδο της πανδημίας, με σειρά πρωτοβουλιών, που απευθύνονται στο κοινωνικό σύνολο. Μεταξύ των πολυεπίπεδων προσπαθειών, η συγκέντρωση και διανομή τροφίμων, τα μαθήματα πρώτων βοηθειών και τα μαθήματα που αφορούν την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Όπως ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος του τοπικού τμήματος του Ερυθρού Σταυρού, Δημήτρης Κουτρούμπας, «συγκεντρώνουμε τρόφιμα που μας παρέχει η κεντρική διοίκηση, αλλά και με την βοήθεια εθελοντών, προκειμένου να τα διανείμουμε σε ιδρύματα, στην Εκκλησία είτε σε ιδιώτες και οικογένειες που έχουν ανάγκη». Η συγκεκριμένη δραστηριότητα συνεχίστηκε και στην περίοδο της πανδημίας, με την ίδια πάντα ζέση, προκειμένου να μην μείνει κανένας χωρίς τα αναγκαία.

Στο μεταξύ, οι εθελοντές επισκέπτονται σε καθημερινή βάση σχολεία, το Ιδρυμα Αγωγής Ανηλίκων και τις φυλακές του Βόλου, προσφέροντας τις πολύτιμες υπηρεσίες τους, που αποσκοπούν στην διασφάλιση της δημόσιας υγείας. Καθημερινά πραγματοποιούνται θερμομετρήσεις στα παιδιά και το προσωπικό του Ιδρύματος Αγωγής Ανηλίκων, καθώς επίσης και στο προσωπικό των φυλακών. «Η συγκεκριμένη δραστηριότητα πραγματοποιείται από την αρχή της πανδημίας» τόνισε ο πρόεδρος.

Διακριτικός στυλοβάτης σε όλη την διάρκεια της πανδημίας ο Ερυθρός Σταυρός, διατηρεί διαρκή επικοινωνία με το κοινωνικό σύνολο, προσφέροντας χέρι βοήθειας όπου απαιτείται. «Υπάρχει διαρκής επικοινωνία με όσους βοηθάμε» υπογράμμισε ο πρόεδρος, αναφερόμενος, παράλληλα, στις ενημερωτικές δράσεις που πραγματοποιούνται σε εργοστάσια αλλά και χώρους εργασίες, με επίκεντρο τις πρώτες βοήθειες και θέματα υγείας. «Το ζητούμενο είναι να μάθουν όλοι πρώτες βοήθειες, ούτως ώστε να μπορούν να εξυπηρετηθούν» είπε.

Στα άμεσα σχέδια του τοπικού τμήματος του Ερυθρού Σταυρού η συνέχιση των μαθημάτων, εντατικών και μη, προκειμένου να αποκτήσουν οι ενδιαφερόμενοι τις απαραίτητες γνώσεις, που θα τους βοηθήσουν στην μετέπειτα ζωή τους.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου