ΤΟΠΙΚΑ

Κλειστό το 30% στην εστίαση στον Βόλο

κλειστό-το-30-στην-εστίαση-στον-βόλο-31234

Κραυγή αγωνίας των επαγγελματιών του κλάδου, που ζητούν αποζημιώσεις για να σταθούν στα πόδια τους

Σε απόγνωση βρίσκεται η συντριπτική πλειονότητα των επαγγελματιών στην εστίαση, με το 30% των καταστημάτων να παραμένει κλειστό μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων, λόγω σοβαρών οικονομικών προβλημάτων. Αβέβαιο το μέλλον στην εστίαση, με την κίνηση να σημειώνει μείωση 50% στα καταστήματα που είναι ανοιχτά και τους επαγγελματίες του κλάδου να ζητούν γερά μέτρα στήριξης από την πολιτεία, για να καταφέρουν να αντεπεξέλθουν.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Περιγράφοντας με μελανά χρώματα την εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση που βιώνουν επαγγελματίες και εργαζόμενοι στην εστίαση, στη μετά καραντίνα εποχή, ο πρόεδρος του τοπικού συλλόγου, Στέφανος Στεφάνου, δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι «το ειδικό βοήθημα που δόθηκε, δεν επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες των επαγγελματιών του κλάδου, διότι δεν υπάρχουν καθόλου έσοδα, παρά μόνο έξοδα».

Δεκάδες καταστήματα εστίασης, διάσπαρτα στη Μαγνησία, παραμένουν κλειστά, αδυνατώντας να αντεπεξέλθουν στα δυσεπίλυτα προβλήματα που προκάλεσε η πανδημία. Την ίδια στιγμή, ωστόσο, σε δεινή θέση βρίσκονται και οι υπόλοιποι επαγγελματίες, βλέποντας τον τζίρο να μειώνεται, λόγω της οικονομικής δυστοκίας που παρατηρείται γενικότερα, σε όλο το κοινωνικό φάσμα. «Παρατηρείται μείωση του τζίρου διότι ο κόσμος δεν έχει χρήματα και λόγω των καιρικών συνθηκών, που δεν ευνόησαν όλο αυτό το διάστημα» είπε.

Τα συσσωρευμένα προβλήματα και τα πάγια έξοδα των καταστημάτων εστίασης, σε συνδυασμό με το κόστος των ενοικίων, έχουν προκαλέσει ένα εξαιρετικά δυσάρεστο έως ασφυκτικό περιβάλλον στον κλάδο της εστίασης, που ζητεί απεγνωσμένα μια ανάσα και γενναία μέτρα στήριξης για όσους έχουν πληγεί από την πανδημία.

Κοινό το αίτημα για αποζημίωση, με τον πρόεδρο του τοπικού Συλλόγου Ιδιοκτητών Καταστημάτων Εστίασης να υπογραμμίζει ότι «ζητάμε τη λήψη μέτρων από την κυβέρνηση, πρακτικά μέτρα, που θα βοηθήσουν τον κλάδο να ορθοποδήσει. Το σχέδιο πρέπει να έχει διάρκεια μέχρι το τέλος του χρόνου, γιατί η πανδημία συνεχίζεται και πλήττει επαγγελματίες και εργαζόμενους».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου