ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Ταλαιπωρία για μία ακτινογραφία ~ Έλλειψη χειριστή ακτινολογικού στην Αλόννησο

ταλαιπωρία-για-μία-ακτινογραφία-έλλε-38702

«Ζητάμε δραστικές λύσεις και όχι ημίμετρα» υπογραμμίζει ο δήμαρχος του νησιού, αναφερόμενος στο περιφερειακό ιατρείο

Δραστικές λύσεις και όχι ημίμετρα το πάγιο το αίτημα του Δήμου Αλοννήσου για τη θωράκιση του περιφερειακού ιατρείου, που αποτελεί κομβικής σημασίας δομή για το νησί.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Πολλά τα βήματα που πρέπει να γίνουν μέχρις ότου αποκτήσει την επιθυμητή θωράκιση το περιφερειακό ιατρείο του νησιού, με τον δήμαρχο Πέτρο Βαφίνη να τονίζει με έμφαση ότι παραμένει σε αχρηστία υπερσύγχρονο ακτινολογικό μηχάνημα. Κατά συνέπεια, αντί να εξυπηρετούνται επιτόπου οι ασθενείς, υφίστανται αναγκαστικά την ταλαιπωρία της διακομιδής στον Βόλο, για μια απλή ακτινογραφία.

Μόνιμο, πλέον, το αίτημα για κάλυψη των οργανικών θέσεων με μόνιμο προσωπικό, που θα συνδράμει ανά πάσα στιγμή και σε σταθερή βάση τις καθημερινές ανάγκες που πολλαπλασιάζονται στη διάρκεια του καλοκαιριού.

Το παραπάνω αίτημα αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα στην περίοδο της πανδημίας, με φόντο την έναρξη της τουριστικής περιόδου και την διαρκή προσπάθεια που καταβάλλεται, προκειμένου το νησί να παραμείνει ασφαλές για όλους.

Βελτιωμένη σε σύγκριση με πέρυσι η εικόνα του περιφερειακού ιατρείου του νησιού, που πέρυσι υπηρετούσε ένας μόνο αγροτικός γιατρός, ενώ φέτος διαθέτει δύο. Παράλληλα, καλύπτεται εκ περιτροπής η θέση του γιατρού γενικής ιατρικής με αποσπάσεις εβδομαδιαίες ή δεκαπενθήμερες από διάφορα Κέντρα Υγείας της περιφέρειας Θεσσαλίας.

Παραμένει, ωστόσο, το αίτημα του δημάρχου για μόνιμη κάλυψη της θέσης του ιατρού γενικής ιατρικής και μάλιστα με βαθμό διευθυντού. «Αυτό έχω ζητήσει και αυτό ζητώ συνέχεια» ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο δήμαρχος, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι είναι εξίσου αναγκαίοι δύο επιπλέον οδηγοί, για να καλύπτονται οι βάρδιες στο μοναδικό, πεπαλαιωμένο ασθενοφόρο του νησιού, που όπως τόνισε, θα αντικατασταθεί σύντομα από σύγχρονο όχημα.

Τα κοινά αιτήματα και οι προσπάθειες που καταβάλλονται, έχουν έναν στόχο, να παραμείνει το νησί ασφαλές για όλους, ντόπιους και επισκέπτες, σε μια εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο.

Για να επιτευχθεί στην πράξη το ζητούμενο, κρίνεται αναγκαία η κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων με μόνιμο προσωπικό.

Το πάγιο αίτημα περιλαμβάνει έναν γιατρό γενικής ιατρικής, έναν παιδίατρο, έναν χειριστή ακτινολογικού, έναν παρασκευαστή, έναν μόνιμο νοσηλευτή, έναν επιπλέον μόνιμο οδηγό κι έναν οδοντίατρο σύμφωνα με τις οργανικές θέσεις.

Όπως επισημαίνει ο δήμαρχος, «το πλήρωμα του ασθενοφόρου πρέπει να ενισχύεται το καλοκαίρι με δύο επιπλέον άτομα, για να καλύπτονται οι αυξημένες ανάγκες».

«Πάγιο και διαρκές το αίτημα για «θωράκιση» της υγείας. Η υγεία δεν έχει ημερομηνία λήξεως. Θα σταματήσει να υπάρχει αίτημα, όταν καλυφθεί και η τελευταία θέση που έχουμε ζητήσει» τόνισε ο δήμαρχος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου