ΤΟΠΙΚΑ

Πυκνώνει η κίνηση στις ακτές ~ Άνοδος 100% σε σύγκριση με το προηγούμενο διάστημα

πυκνώνει-η-κίνηση-στις-ακτές-άνοδος-100-σ-41630

Περισσότεροι επιβάτες καθημερινά στα δρομολόγια αστικών και υπεραστικών λεωφορείων σε παραθαλάσσιες περιοχές

Ζωντανεύουν σταδιακά οι παραθαλάσσιες περιοχές, όπου στρέφεται το ενδιαφέρον πολλών Βολιωτών, με την αύξηση στην επιβατική κίνηση να αγγίζει το 100% την τελευταία εβδομάδα, μετά την «παγωμένη» περίοδο που προηγήθηκε. Πυκνώνουν σταδιακά τα δρομολόγια αστικών και υπεραστικών γραμμών προς τις γύρω παραθαλάσσιες περιοχές, με πολλούς Βολιώτες κάθε ηλικίας να έχουν αρχίσει τις πρώτες βουτιές.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Αυξήθηκε στο 65%, από 50%, ο μέγιστος αριθμός των επιβατών σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς και στα ΚΤΕΛ, με βάση την κοινή υπουργική απόφαση που εκδόθηκε στις 6 Ιουνίου.

Η απόφαση έχει ισχύ έως τις 14 Ιουνίου και αφορά στα λεωφορεία αστικών και υπεραστικών ΚΤΕΛ, τα λεωφορεία δημοτικής συγκοινωνίας και τα λοιπά μέσα μαζικής μεταφοράς.

Σχολιάζοντας την απόφαση ο πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Μαγνησίας Δημήτρης Κολυνδρίνης ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι «είναι ένα καλό μέτρο, διότι αυξήθηκε η πληρότητα των λεωφορείων. Με 50% πληρότητα είναι δύσκολο να δουλέψεις ειδικά την καλοκαιρινή περίοδο και σε παραθαλάσσιες περιοχές». Παράλληλα ο πρόεδρος υπογράμμισε ότι «η πληρότητα 50%, που ίσχυε μέχρι πρότινος, είναι ένα μέτρο που μόνο προβλήματα προκαλεί. Επιλύθηκε εν μέρει με την αύξηση του 65% και πιστεύω να επιλυθεί ολοκληρωτικά με το να μας δώσει το 100% των θέσεων του λεωφορείου».

Περιγράφοντας τη γενική εικόνα της κίνησης ανέφερε ότι είναι μειωμένη κυρίως στα εκτός νομού δρομολόγια. «Εντός νομού θα έλεγα ότι έχει επανέλθει στο φυσιολογικό πλαίσιο. Μεγαλύτερη κίνηση παρατηρείται στις ακτές και ειδικά στα παραθαλάσσια χωριά κοντά στον Βόλο», είπε. Το μεγαλύτερο ποσοστό των επιβατών κατευθύνεται προς Καλά Νερά, Γατζέα και Αφησσο σε καθημερινή πλέον βάση, με την κίνηση να πολλαπλασιάζεται στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου. Με το λεωφορείο της γραμμής

Σύμφωνα με τα προβλεπόμενα, η κίνηση και με τα αστικά λεωφορεία, με το ποσοστό της πληρότητας, έχει αυξηθεί και τα δρομολόγια πυκνώνουν σταδιακά. Η κίνηση υπολογίζεται στο 50% με 60% σε σύγκριση με τα προ κορονοϊού δεδομένα, με την αύξηση στις κοντινές ακτές να είναι δεδομένη.

Οπως ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ Βόλου Νίκος Ευαγγελινός «φυσικά έχουμε αύξηση των δρομολογίων στις πλαζ, ανά μισάωρο προς τις Αλυκές, με απευθείας εξυπηρέτηση από τον Ανω Βόλο, με τις γραμμές 4 και 6. Μπορεί όποιος επιθυμεί από την Ιωλκού να επιβιβαστεί στο λεωφορείο και να μεταβεί στις Αλυκές για μπάνιο».

Πυκνώνουν τα δρομολόγια και στις αστικές γραμμές 1, 3 και 15 προς την πλαζ του Αναύρου, ενώ ανάλογο πρόγραμμα ισχύει και για την γραμμή νούμερο 5 για Αγριά, Λεχώνια και Πλατανίδια.

«Ολες οι περιοχές αυτή τη στιγμή έχουν πρόσβαση σχεδόν με ένα εισιτήριο στις πλαζ. Παρατηρούμε ότι ο κόσμος ανταποκρίνεται και υπάρχει σχετική αύξηση το τελευταίο διάστημα. Αυξάνεται ο κόσμος στις παραλίες και γενικότερα στο λεωφορείο», υπογράμμισε ο πρόεδρος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου