ΤΟΠΙΚΑ

Εκαναν την αγωνία τους τραγούδι οι μουσικοί ζητώντας την στήριξη της πολιτείας

εκαναν-την-αγωνία-τους-τραγούδι-οι-μου-44709

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν οι μουσικοί, ζητώντας τη στήριξη της πολιτείας

Φωνή διαμαρτυρίας ύψωσαν οι μουσικοί της περιοχής, ζητώντας τη στήριξη της πολιτείας στις δύσκολες στιγμές που βιώνουν όλοι, λόγω της πανδημίας. Με εφόδια στη φαρέτρα της διεκδίκησης τα μουσικά τους όργανα και το τραγούδι, υπενθύμισαν με τον πλέον μελωδικό και αποφασιστικό, ταυτόχρονα, τόνο την πρόθεσή τους να συνεχίσουν τον κοινό αγώνα μέχρι την τελική δικαίωση.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Το τραγούδι της ξενιτιάς του Μίκη Θεοδωράκη ήταν το σημείο εκκίνησης της πρωτότυπης μουσικής διαμαρτυρίας, που πραγματοποίησε στην παραλία του Βόλου το Σωματείο Επαγγελματιών Μουσικών Θεσσαλίας «Ο Απόλλων», εκφράζοντας την αγωνία για το σήμερα και το αύριο, καθώς καθίσταται «δύσκολο έως αβέβαιο το μέλλον για τους μουσικούς», όπως δήλωσε ο πρόεδρος Κώστας Καραδέμητρος.

Δεκάδες Βολιώτες παρακολούθησαν την πρωτότυπη μουσική διαμαρτυρία, που εξέπεμψε δυνατά μηνύματα σε κάθε κατεύθυνση, με όχημα τη μουσική και την ευαισθησία των μουσικών, που δοκιμάζονται σκληρά από την πανδημία.

Με κοινό σύνθημα «ο αγώνας θέλει τέχνη, παλεύουμε και τραγουδάμε για τη ζωή μας», τα μέλη του Σωματείου διεκδικούν «ουσιαστικά μέτρα στήριξης όλων των συναδέλφων μουσικών και για όλο το διάστημα της κρίσης. Η μουσική, το τραγούδι, η τέχνη μας είναι εμπνευσμένη μέσα από τα πάθη, τις πίκρες, τις χαρές, τη ζωή, τον αγώνα του λαού μας και θέλουμε να καταλήγει σε αυτόν».

Ενώνοντας δυνάμεις οι μουσικοί της περιοχής, που πλήττονται από την πανδημία, προτάσσουν τα κοινά αιτήματα, ενώ συνεχίζουν να συγκεντρώνουν τρόφιμα για συναδέλφους τους, που βρίσκονται σε δυσμενή θέση, με την υπόσχεση ότι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις μέχρις ότου δικαιωθούν.

«Δυστυχώς τον τελευταίο καιρό έχουμε ζήσει απίστευτες καταστάσεις λόγω του κορονοιού. Είμαστε εργαζόμενοι, έχουμε έξοδα, ανάγκες, οικογένειες, πρέπει να ζήσουμε κι εμείς. Ηρθαμε με τα όργανά μας να εκφράσουμε την ανησυχία μας μέσω της τέχνης μας, όπως επίσης να ζητήσουμε από την πολιτεία να ασχοληθεί λίγο περισσότερο με το πρόβλημά μας, διότι δεν έχει καλυφθεί το σύνολο των συναδέλφων» είπε ο πρόεδρος.

Οι μουσικοί της περιοχής, που βρέθηκαν ξαφνικά αντιμέτωποι με πρωτόγνωρες καταστάσεις, ζουν με την αγωνία της επόμενης μέρας και ζητούν από την πολιτεία να στηρίξει την τέχνη που «γεννήθηκε από τον λαό και απευθύνεται στον λαό».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου