ΤΟΠΙΚΑ

Με μάσκα σε λεωφορεία και ταξί

με-μάσκα-σε-λεωφορεία-και-ταξί-45915

Σε ισχύ τα μέτρα στα μέσα μαζικής μεταφοράς, με τους επιβάτες να τα εφαρμόζουν πλήρως

Στο προσκήνιο παραμένει η χρήση μάσκας σε δημόσιους χώρους, με τα νέα κρούσματα να χτυπούν «καμπανάκι» και δεκάδες Βολιώτες να τη χρησιμοποιούν, όπου απαιτείται, συμπεριλαμβανομένων των μέσων μαζικής μεταφοράς.

Στο μεταξύ, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας επικαιροποίησε χθες τις οδηγίες του, συστήνοντας στις κυβερνήσεις να ζητήσουν από όλους τους πολίτες να φορούν υφασμάτινες μάσκες σε δημόσιους χώρους όπου υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης του κορονοϊού, ώστε να περιοριστεί η εξάπλωση της ασθένειας.

Υποχρεωτική είναι, εξάλλου, η χρήση μάσκας σε όσους επιβιβάζονται στα πλοία, καθώς σε αντίθετη περίπτωση ο επιβάτης που δεν τηρεί τα μέτρα, κινδυνεύει να παραμείνει στο λιμάνι. Μέχρι στιγμής οι επιβάτες συμμορφώνονται πλήρως με τα μέτρα και συνεργάζονται με τις αρχές, συμμετέχοντας στην κοινή προσπάθεια για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Υποχρεωτική η χρήση μάσκας και στα ταξί, με τον πρόεδρο του Συνεταιρισμού Volos Taxi Ευδόκιμο Πασχαλίδη να υπογραμμίζει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι είναι αναγκαία προϋπόθεση για την επιβίβαση στο ταξί. Σε περίπτωση που ο επιβάτης δεν είναι εφοδιασμένος με μάσκα, καλείται να χρησιμοποιήσει χαρτομάντιλο, με τους οδηγούς να χρησιμοποιούν τη μάσκα απαρέγκλιτα.

Εξίσου διαδεδομένη η χρήση της μάσκας σε αστικά και υπεραστικά λεωφορεία, με την χρήση της να συστήνεται για προληπτικούς λόγους. Τα μέτρα ασφάλειας, καθαριότητας και απολύμανσης τηρούνται πολύ σχολαστικά και μέχρι στιγμής δεν έχουν σημειωθεί προβλήματα σε ελέγχους που έχουν διενεργηθεί.

Ατομα μεγάλης ηλικίας και όσοι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, κυρίως, δίνουν την απαραίτητη προσοχή στα μέτρα ατομικής προστασίας, επεκτείνοντας την χρήση της μάσκας όταν εισέρχονται σε ασανσέρ, σε πολυσύχναστα κτίρια, σε κλειστούς χώρους, σε δημόσιες υπηρεσίες, ακόμη κι όταν κυκλοφορούν στην πόλη.

Στις προθήκες των τοπικών καταστημάτων έχουν αναρτηθεί, στο μεταξύ, αφίσες που υπενθυμίζουν τα αναγκαία μέτρα προστασίας, με τη χρήση μάσκας να συνιστάται, χωρίς να είναι υποχρεωτική. Όπως ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου – Νέας Ιωνίας, Απόστολος Οντόπουλος, «οι καταναλωτές τηρούν τα μέτρα, τις αναγκαίες αποστάσεις, αποφεύγουν τον συνωστισμό εντός του καταστήματος και εισέρχονται σύμφωνα με τον επιτρεπόμενο αριθμό κάθε φορά».

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου