ΤΟΠΙΚΑ

Ενεση… ψυχολογίας το τριήμερο

ενεση-ψυχολογίας-το-τριήμερο-45985

Πολύ χαμηλές πληρότητες, που άγγιξαν το 50%, καταγράφηκαν στα λιγοστά ξενοδοχεία της περιοχής, που είναι ανοιχτά

Τονωτική ένεση για την ψυχολογία των ξενοδόχων οι επισκέπτες του τριημέρου, με τα ποσοστά πληρότητας να υπολογίζονται στο 50% για τα ξενοδοχεία που λειτούργησαν. Η περίοδος, που παραδοσιακά αποτελούσε βαρόμετρο για τον τουρισμό, παρουσίασε τελείως διαφορετική εικόνα φέτος λόγω της πανδημίας, με τη συντριπτική πλειονότητα των επισκεπτών να επιλέγει κοντινούς προορισμούς, με επίκεντρο το Πήλιο και τις γύρω ακτές.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Πολλά άλλαξαν σε διάστημα λίγων μόλις μηνών από την έναρξη της επέλασης του κορονοϊού, με τον πρόεδρο της Ενωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας Γιώργο Ζαφείρη να υπογραμμίζει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι «βιώνουμε μια πολύ δύσκολη κατάσταση, προσπαθώντας να βρούμε λύσεις». Παράλληλα έκανε λόγο για «χαμηλές πληρότητες», παρομοιάζοντας την κινητικότητα του τριημέρου με «μια ένεση ηθικού στους ξενοδόχους», ενώ προσέθεσεότι«υπάρχουν πάρα πολλές εκκρεμότητες σε ό,τι αφορά στις διαδικασίες και στο μέλλον του τουρισμού».

Ανησυχία και αναμονή διακατέχουν τους επαγγελματίες του τουρισμού, με την τουριστική εικόνα του τριημέρου στα νησιά των Βορείων Σποράδων να χαρακτηρίζεται υποτονική, για πρώτη φορά στα χρονικά. Την έντονη ανησυχία του εξέφρασε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Μανώλης Κανταράκιας, πρόεδρος των ιδιοκτητών ενοικιαζομένων της Σκιάθου, κάνοντας λόγο για την πλέον υποτονική εικόνα των τελευταίων ετών. Περιγράφοντας την εικόνα των πρώτων ημερών του Ιουνίου, ανέφερε ότι δεν έχει ανοίξει ακόμη το σύνολο των καταστημάτων. Η συντριπτική πλειονότητα των επιχειρήσεων που έχουν ανοίξει, βρίσκεται στον οικοδομικό ιστό της χώρας και μόνον τρία ξενοδοχεία λειτουργούν μέχρι στιγμής στο νησί. «Νιώθουμε ανασφάλεια, γιατί δεν μπορεί να λειτουργήσει το νησί. Δεν υπάρχει κόσμος. Ολοι οι κλάδοι έχουν πληγεί από την πανδημία, γιατί το νησί βασίζεται στον τουρισμό», είπε.

Υποτονική η εικόνα και στην Αλόννησο, με τον δήμαρχο του νησιού Πέτρο Βαφίνη να εκτιμά ότι «δεν θα σωθεί η παρτίδα ούτε από τον εσωτερικό τουρισμό. Μας ανησυχεί η καθυστέρηση στην έναρξη της σεζόν. Εκ των πραγμάτων δεν μπορεί να είναι βιώσιμη καμία επιχείρηση που θα δουλέψει 60 μέρες».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου