ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Διαμαρτυρία μετά μουσικής

διαμαρτυρία-μετά-μουσικής-51397

Συγκέντρωση διοργανώνουν οι τοπικοί καλλιτέχνες την Τετάρτη 10 Ιουνίου στην παραλία του Βόλου

Πρωτότυπη μουσική διαμαρτυρία διοργανώνει το τοπικό Σωματείο Επαγγελματιών Μουσικών «Ο Απόλλων» την Τετάρτη 10 Ιουνίου στις 19.30 στο άγαλμα, που βρίσκεται στην παραλία του Βόλου.

Τα μέλη του Σωματείου υψώνουν φωνή διαμαρτυρίας, ζητώντας από την πολιτεία ουσιαστικά μέτρα στήριξης του κλάδου σε περίοδο, κατά την οποία η πανδημία έχει επιφέρει καίριο πλήγμα.

Οι καλλιτέχνες, που βιώνουν την αβεβαιότητα της επόμενης μέρας, καλούν τα μέλη τους και τους καλλιτέχνες της περιοχής να συμμετάσχουν, με την προτροπή «ελάτε να διαδηλώσουμε με τα μουσικά μας όργανα», ενώ τονίζουν παράλληλα «παλεύουμε για ουσιαστικά μέτρα στήριξης των καλλιτεχνών».

Οι άγνωστες επιπτώσεις και ο χρόνος διάρκειας της πανδημίας εντείνουν την αγωνία των καλλιτεχνών, που στερούνται το μεροκάματο, λόγω των συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί. Οπως ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο έφορος στο ΔΣ του Συλλόγου Κώστας Βλαχούτσος «η κυβέρνηση πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της και να επιδοτηθούν οι συνάδελφοι καλλιτέχνες είτε είναι μουσικοί, είτε είναι ηθοποιοί, είτε ανήκουν σε άλλους κλάδους. Για αυτό διοργανώνουν κινητοποιήσεις όλα τα σωματεία των καλλιτεχνών πανελλαδικά».

Κοινό αίτημα να στηρίξει η πολιτεία τους καλλιτέχνες που βιώνουν τα δεινά της αβεβαιότητας, χωρίς να γνωρίζουν τι θα φέρει η επόμενη μέρα. «Ο,τι έδωσε η πολιτεία, επιτεύχθηκε μετά από πολλές κινητοποιήσεις συναδέλφων μας, αλλά δεν επαρκεί για την αξιοπρεπή διαβίωση των μουσικών είτε έχουν ως κύριο επάγγελμα, είτε ως δεύτερο εισόδημα τη μουσική» είπε ο κ. Βλαχούτσος.

Η αβεβαιότητα, που προκαλεί αναστάτωση, πάγωμα ή καθυστέρηση στην έναρξη των καλοκαιρινών εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων, εντείνει την αγωνία των μελών του Σωματείου, που δηλώνουν αποφασισμένα να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις. Το Σωματείο των μουσικών απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους καλλιτεχνικούς κλάδους να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση της ερχόμενης Τετάρτης, ενώνοντας τη φωνή τους, με οδηγό την τέχνη και τον πολιτισμό, που χρειάζονται μεγαλύτερη στήριξη, ειδικά στην περίοδο της πανδημίας.

ΓΛ. ΥΔΡ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου