ΤΟΠΙΚΑ

Ζεσταίνει μηχανές… η Easy Jet

ζεσταίνει-μηχανές-η-easy-jet-53666

Σταθερό το ενδιαφέρον της βρετανικής αεροπορικής εταιρείας για τη Μαγνησία

Σταθερό το ενδιαφέρον της Easy Jet για την περιοχή, με τη βρετανική αεροπορική εταιρεία να ζεσταίνει μηχανές μετά την ανακοίνωση ότι θα επαναφέρει σχεδόν το 75% του δικτύου της έως τον Αύγουστο. Στο μεταξύ, η πλατφόρμα της ηλεκτρονικής κράτησης εισιτηρίων παραμένει ανοιχτή, με τη Μαγνησία να προσβλέπει στην άφιξη των πρώτων Βρετανών τουριστών εντός του Ιουλίου.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Το σταθερό ενδιαφέρον θεωρείται ενθαρρυντικό, διότι προέρχεται από τη βρετανική αγορά που «τροφοδότησε» τη Μαγνησία με 4.000 περίπου αφίξεις με πτήσεις της Easy Jet στο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου, την περασμένη σεζόν. Την αντίστοιχη προηγούμενη σεζόν, από της ενάρξεως των πτήσεων της Easy Jet μέχρι και την ολοκλήρωσή τους, ταξίδεψαν 3.217 τουρίστες στη Μαγνησία και αναχώρησαν 3.014, αντίστοιχα, με τη συγκεκριμένη εταιρεία.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, ο Ιούλιος θεωρείται ορόσημο για το φετινό καλοκαίρι, ενώ μετά τα μέσα του μήνα αναμένεται να έχει διαμορφωθεί η σχετική εικόνα.

Η βρετανική αεροπορική εταιρεία ξεκίνησε αυτό που χαρακτήρισε ως τις «μεγαλύτερες καλοκαιρινές πωλήσεις» με πάνω από ένα εκατομμύριο πτήσεις προς ηλιόλουστους προορισμούς σε όλη την Ευρώπη, για ταξίδια μεταξύ 1ης Ιουλίου και 31 Οκτωβρίου.

Το φετινό πτητικό πρόγραμμα θα περιλαμβάνει πτήσεις από όλες τις πίστες του Ηνωμένου Βασιλείου τον Ιούλιο και τον Αύγουστο προς «μια ευρεία επιλογή προορισμών» για καλοκαιρινές διακοπές.

Η Εasy Jet δήλωσε ότι σκοπεύει να πετάξει στις μισές από τις 1.022 διαδρομές της τον Ιούλιο και στο 75% τον Αύγουστο, αν και θα λειτουργεί μόνο στο 30% της κανονικής συχνότητας το διάστημα Ιουλίου – Σεπτεμβρίου. Οπως ανακοίνωσε, εξάλλου, η αεροπορική εταιρεία, τόσο οι επιβάτες όσο και το πλήρωμα θα είναι υποχρεωμένοι να φορούν μάσκα κατά τη διάρκεια της πτήσης.

Ορόσημο ο Ιούλιος

Σύμφωνα με τις κυβερνητικές ανακοινώσεις, τα περιφερειακά αεροδρόμια θα ανοίξουν από την 1η Ιουλίου για να δεχθούν πτήσεις εξωτερικού. Το κλίμα αβεβαιότητας διατηρείται, ωστόσο, καθώς εναπόκειται στις αεροπορικές εταιρείες και την βούληση της κάθε χώρας, ο αριθμός των πτήσεων που θα πραγματοποιηθούν και ο χρόνος έναρξης του κάθε προγράμματος.

«Μέχρι στιγμής διατηρείται το ενδιαφέρον των αεροπορικών εταιρειών που προγραμματίζουν πτήσεις στο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου. Δεν υπάρχουν ακυρώσεις, αλλά δεν γνωρίζουμε πότε θα ξεκινήσει πτήσεις κάθε εταιρεία» ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο αερολιμενάρχης Νέας Αγχιάλου, Κώστας Ευσταθίου.

Αγνωστος παραμένει ο χρόνος έναρξης των πτήσεων εξωτερικού, με τον αερολιμενάρχη της Νέας Αγχιάλου να υπογραμμίζει ότι είναι ρευστή ακόμη η κατάσταση λόγω της πανδημίας. Παράλληλα επανέλαβε ότι δεν έχει αποσυρθεί καμία αεροπορική εταιρία από την γραμμή, το πρόγραμμα συνεργασίας παραμένει ως έχει, αλλά δεν είναι γνωστό αν η κάθε εταιρία θα δρομολογήσει το σύνολο του στόλου της ή μικρότερο αριθμό αεροπλάνων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου