ΤΟΠΙΚΑ

Επιτέλους καλοκαίρι στη Μαγνησία!

επιτέλους-καλοκαίρι-στη-μαγνησία-54300

Καλές καιρικές συνθήκες και θερμοκρασίες μέχρι 30 βαθμούς Κελσίου το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Σταδιακή βελτίωση παρουσιάζει ο καιρός στη Μαγνησία, με τα πρώτα καλοκαιρινά μηνύματα να μεταφράζονται σε ηλιοφάνεια και σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας, που θα αγγίξει τους 30 βαθμούς Κελσίου στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Μετά τον άστατο καιρό των προηγούμενων ημερών και τα έντονα καιρικά φαινόμενα που προκάλεσαν πολλά προβλήματα, το σκηνικό αλλάζει στη Μαγνησία και όπως ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Θεοφάνης Τακούδης, υπεύθυνος του μετεωρολογικού σταθμού «Αλέξανδρος Τακούδης», η εικόνα του καιρού βελτιώνεται αισθητά.

Σταδιακή άνοδο αναμένεται να παρουσιάσει η θερμοκρασία, αγγίζοντας σήμερα Πέμπτη τους 26 με 27 βαθμούς Κελσίου, αύριο Παρασκευή τους 28, για να φθάσει τους 30 βαθμούς Κελσίου το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος.

Σύμφωνα με τον κ. Τακούδη, ο καλός καιρός αναμένεται να διατηρηθεί και την επόμενη εβδομάδα, με την πρόγνωση του Ιουνίου να περιλαμβάνει εναλλαγές αστάθειας και δροσερά διαλείμματα.

Για το υπόλοιπο του καλοκαιριού, ωστόσο, προβλέπονται υψηλές θερμοκρασίες, με τον υπεύθυνο του μετεωρολογικού σταθμού «Αλέξανδρος Τακούδης» να προσυπογράφει την εκτίμηση που θέλει τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο να είναι ιδιαίτερα θερμοί.

Το καλοκαίρι του 2020 θα είναι ένα από τα πιο ζεστά για την Ελλάδα και την Ευρώπη, σύμφωνα με τις προβλέψεις του Παγκόσμιου Μετεωρολογικού Οργανισμού, αλλά και γνωστής ιστοσελίδας μετεωρολογικών προγνώσεων, που παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις του καιρού. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Μετεωρολογικό Οργανισμό έρχεται ένα αρκετά καυτό καλοκαίρι στο βόρειο ημισφαίριο, με τα κύματα της θερμότητας να αυξάνονται λόγω της παγκόσμιας κλιματικής αλλαγής.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου