ΤΟΠΙΚΑ

«Αναψαν» τα τηλέφωνα του ΕΟΤ στον Βόλο

αναψαν-τα-τηλέφωνα-του-εοτ-στον-βόλο-54379

Αγωνιώδη ερωτήματα από τους ιδιοκτήτες ενοικιαζομένων και σωρεία παραπόνων για τον χρόνο έναρξης λειτουργίας

«Φωτιά» έχουν πάρει τις τελευταίες μέρες τα τηλέφωνα στην Περιφερειακή Υπηρεσία Τουρισμού Θεσσαλίας, με περισσότερες από 200 κλήσεις να καταγράφονται σε μια μέρα. Σε κάθε κλήση αποτυπώνεται η σύγχυση που επικρατεί σχετικά με τον χρόνο έναρξης της λειτουργίας των ενοικιαζομένων δωματίων, αλλά και πολλά παράπονα, διότι δεν δίνεται στους ιδιοκτήτες η δυνατότητα να υποδεχθούν τους πρώτους επισκέπτες το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Οι κλήσεις αγωνίας πολλαπλασιάζονται κάθε μέρα, με τα ερωτήματα που διατυπώνονται, να επικεντρώνονται στην ημερομηνία έναρξης της λειτουργίας για την φετινή σεζόν.

Ολοι ρωτούν αν ξεκινούν από την 1η Ιουνίου, στις 8, επικαλούμενοι πληροφορίες για έκτακτη ΚΥΑ, ή στις 15 Ιουνίου, ενώ εκφράζουν την αγανάκτησή τους, διότι σε αντίθεση με τα καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης, που λειτουργούν κανονικά, οι ίδιοι καλούνται να ανοίξουν τις επιχειρήσεις τους στις 15 Ιουνίου, χάνοντας το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος.

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ επικοινώνησε με τον υπεύθυνο ανάπτυξης και προγραμματισμού της Περιφερειακής Υπηρεσίας Τουρισμού Θεσσαλίας, Νίκο Σαρούκο, ο οποίος υπογράμμισε ότι «τα ξενοδοχεία που είναι δωδεκάμηνης λειτουργίας, άνοιξαν ήδη από την 1η Ιουνίου και τα υπόλοιπα, εποχιακά, συμπεριλαμβανομένων ενοικιαζομένων, κατοικιών και επαύλεων στις 15 Ιουνίου».

Στο μεταξύ, η υπηρεσία «βομβαρδίζεται» από ΦΕΚ και νομοθετήματα, με το έμψυχο δυναμικό να δέχεται, στο μεταξύ, πλήθος διευκρινιστικών ερωτήσεων από το Καστράκι Καλαμπάκας, μέχρι την παλιά χώρα της Αλοννήσου.

Περιγράφοντας το κλίμα ανησυχίας που επικρατεί στον κλάδο, ο κ. Σαρούκος ανέφερε ότι «είναι πρωτόγνωρος ο αριθμός των τηλεφωνημάτων που δεχόμαστε, αλλά δεν είναι κάτι που μας ξαφνιάζει. Είμαστε προετοιμασμένοι γι’ αυτό» ενώ προσέθεσε ότι «εισπράττουμε την αγωνία και τον ζήλο των επιχειρηματιών».

Φωνή απόγνωσης από τους επαγγελματίες τουρισμού

Για «άνιση αντιμετώπιση των ιδιοκτητών ενοικιαζομένων καταλυμάτων, έναντι των καταλυμάτων βραχυχρόνιας μίσθωσης» κάνει λόγο η Ευαγγελία Αρβανίτη, αντιπρόεδρος του Συλλόγου Ενοικιαζομένων Δωματίων και Επιπλωμένων Διαμερισμάτων Μαγνησίας, επισημαίνοντας ότι «ζητήσαμε διευκρινιστικές από την πολιτεία, τις οποίες δεν έχουμε λάβει ακόμη».

Βασικό αίτημα των μελών του συλλόγου είναι η άμεση έναρξη λειτουργίας, προκειμένου να δεχθούν τους πρώτους επισκέπτες το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος. «Περιμέναμε αυτό το τριήμερο, για να πάρουμε μια ανάσα. Δεν είναι μεγάλος ο όγκος των κρατήσεων, αλλά αυτός ο μικρός όγκος των ενδιαφερομένων δίνει μια ανάσα στις μικρές επιχειρήσεις» είπε.

Παράλληλα η αντιπρόεδρος τόνισε ότι επικρατεί σύγχυση σχετικά με την έναρξη λειτουργίας, ενώ προσέθεσε ότι «χρειάζονται διευκρινήσεις για τα υγειονομικά πρωτόκολλα, ποιος θα κάνει την εκπαίδευση, τι περιλαμβάνει η πλατφόρμα που θα παίρνουμε το health test και πολλές ακόμη πληροφορίες, που είναι αναγκαίες για την λειτουργία των επιχειρήσεών μας».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου