ΑΛΜΥΡΟΣ

Πρωτοβουλίες για το περιβάλλον παίρνει ο Δήμος Αλμυρού

πρωτοβουλίες-για-το-περιβάλλον-παίρν-57822

Στο πράσινο σημείο του Δήμου Βόλου η μεταφορά ογκωδών αποβλήτων από τη Δημοτική Αρχή Αλμυρού

Καθοριστικό βήμα για την προστασία του περιβάλλοντος η απόφαση μεταφοράς των ογκωδών αποβλήτων του Δήμου Αλμυρού στο πράσινο σημείο του Δήμου Βόλου. Σύμφωνα με την απόφαση που έλαβε το δημοτικό συμβούλιο, δόθηκε το πράσινο φως για την κάλυψη των αναγκών τεμαχισμού ογκωδών αποβλήτων του Δήμου από τον τεμαχιστή του πράσινου σημείου του Δήμου Βόλου.

«Τα βαρέα αντικείμενα του Δήμου Αλμυρού, που προέρχονται από αστικά ακίνητα, όπως δέντρα, κλαδιά, ξύλινα αντικείμενα και άλλα, θα μεταφέρονται πλέον στο πράσινο σημείο του Δήμου Βόλου για τεμαχισμό. Πρωτεύον είναι να γίνεται επεξεργασία των βαρέων αντικειμένων και να μην τα πετάμε» ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο δήμαρχος Αλμυρού Βαγγέλης Χατζηκυριάκος.

Ο Δήμος Βόλου προτίθεται να υποβάλει πρόταση για χρηματοδότηση για «Δημιουργία Κεντρικού Πράσινου Σημείου δήμου Βόλου και Προώθηση της Οικιακής Κομποστοποίησης» στο πλαίσιο του περιφερειακού επιχειρησιακού προγράμματος «Προστασία του Περιβάλλοντος –Μετάβαση σε μία οικονομία φιλική στο περιβάλλον».

Το πράσινο σημείο που σχεδιάζει ο Δήμος Βόλου θα δέχεται και ογκώδη απόβλητα σύμφωνα με την περιβαλλοντική του αδειοδότηση. Ενα από τα έργα του θα είναι η προμήθεια ενός τεμαχιστή ογκωδών.

Στους μελλοντικούς στόχους του Δήμου Αλμυρού είναι η δημιουργία τοπικού πράσινου σημείου, πιο περιορισμένης κλίμακας, προσαρμοσμένο στις ανάγκες του Δήμου.

Σε ό,τι αφορά στον σχεδιασμό δράσεων για το περιβάλλον, ο δήμαρχος Αλμυρού υπογράμμισε ότι υπάρχουν στόχοι, με τις μελέτες που προσαρμόζονται σύμφωνα με τα χρηματοδοτικά προγράμματα που έχουν ανακοινωθεί, προκειμένου να κατατεθούν οι σχετικές προτάσεις.

Στο πλαίσιο αυτό προγραμματίζεται η επέκταση των υπόγειων κάδων από τα ήδη υπάρχοντα σημεία και σε παραθαλάσσιες περιοχές, προκειμένου να καλύπτεται μεγαλύτερη ακτίνα αναγκών και να ενισχυθούν οι περιβαλλοντικές πρωτοβουλίες.

Στόχος του σχεδιασμού είναι η αναβάθμιση της εικόνας του περιβάλλοντος χώρου στα σημεία εγκατάστασης όπου υπάρχουν τροχήλατοι κάδοι. Παράλληλα, οι υπόγειοι κάδοι δύναται να συγκροτηθούν σε συστοιχίες διαφόρων σχημάτων ώστε να εναρμονίζονται με τον βέλτιστο τρόπο με τον χώρο εγκατάστασής τους, καταλαμβάνοντας σχετικά μικρό εμβαδό επί του οδοστρώματος ή του πεζοδρόμου, με εξίσου σημαντική την αύξηση της αποθηκευτικής ικανότητας των απορριμμάτων.

Βασική επιδίωξη είναι η ριζική αποτροπή της έκθεσης των απορριμμάτων στην κοινή θέα και ο έλεγχος με βέλτιστο τρόπο του προβλήματος των δυσοσμιών χάρη της στεγανότητας του συστήματος, καθώς επίσης η ελαχιστοποίηση απαιτήσεων συντήρησης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου