ΤΟΠΙΚΑ

Αύξηση 5% στους αιμοδότες στη Μαγνησία

αύξηση-5-στους-αιμοδότες-στη-μαγνησία-59152

Αγώνας δρόμου από τον σύλλογο «Η Αλληλεγγύη» και στην περίοδο της πανδημίας για εγγραφές νέων μελών

Σταθερά στις επάλξεις της προσφοράς ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Μαγνησίας «Η Αλληλεγγύη», που αύξησε σε ποσοστό 5% τα μέλη του ακόμη και στη διάρκεια της πανδημίας. Παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες που προκάλεσε το καθολικό lock down, εγγράφηκαν νέα μέλη στον σύλλογο, που αποτελεί ορόσημο για την εθελοντική προσφορά.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Διαρκής ο αγώνας δρόμου για αύξηση των εθελοντών αιμοδοτών σε μια κρίσιμη περίοδο, με τις προσπάθειες της περσινής χρονιάς να μεταφράζονται σε αύξηση 10% στις εγγραφές νέων μελών.

«Πάντα υπάρχουν ανάγκες που πρέπει να καλυφθούν. Πολύ περισσότερο στην συγκεκριμένη περίοδο» ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος του συλλόγου, Ιγνάτιος Γελαγώτης.

Σε πείσμα των δυσκολιών, συνεχίζεται η συντονισμένη προσπάθεια, ενώ υπάρχει διαρκής εγρήγορση προκειμένου να αντιμετωπιστούν άμεσα τα προβλήματα που ενδέχεται να παρουσιαστούν. «Κάθε φορά που υπάρχει ανάγκη, στέλνουμε sms στους αιμοδότες, και εμείς και το Νοσοκομείο, και τους παρακαλούμε να έρθουν για να προσφέρουν αίμα» ανέφερε ο πρόεδρος.

Οι προσπάθειες αποδίδουν και οι ποσότητες αίματος που συγκεντρώνονται, καλύπτουν τις ανάγκες, με την περίοδο στην αρχή της πανδημίας να χαρακτηρίζεται «εξαιρετικά δύσκολη» από τον πρόεδρο.

Όπως υπογράμμισε, παράλληλα, ο τομέας της αιμοδοσίας επανέρχεται σταδιακά σε κατάσταση κανονικότητας, οι προγραμματισμένες επιχειρήσεις πραγματοποιούνται, ενώ πάντα υπάρχει ετοιμότητα για νέες εξορμήσεις κάθε φορά που παρίσταται ανάγκη.

«Πάντα προσπαθούμε να εγγράψουμε καινούργια μέλη, σε συνεργασία με συλλόγους, όπως η Νίκη. Η μεγάλη αιμοδοσία που πραγματοποιήσαμε στο «Παντελής Μαγουλάς» εξελίχθηκε πάρα πολύ καλά και γενικά προσπαθούμε να υλοποιήσουμε δράσεις με άλλους συλλόγους», είπε.

Ο πρόεδρος υπογράμμισε ότι η συνεργασία με άλλους συλλόγους διευρύνεται, προκειμένου να καλύπτεται με καινούργια μέλη το κενό που δημιουργείται, όταν παλαιότερα μέλη αποσύρονται από την ενεργό δράση λόγω ηλικίας.

Κλείνοντας, ο κ. Γελαγώτης απηύθυνε κάλεσμα στους Βολιώτες «να στηρίζουν τις δράσεις του συλλόγου, να γίνουν τακτικοί αιμοδότες και να είναι κοντά στην αιμοδοσία, για να αντιμετωπίσουμε συντονισμένα και αποτελεσματικά τις δυσκολίες».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου